Han avslöjar: Hit vill John Guidetti

Nya uppgifter om landslagssvensken

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Petad ur truppen mot Barcelona senast.

Nu uppges John Guidetti, 27, ha bett om en flytt.

– Han har sagt åt sin agent lösa det här i januari, säger Hans Kraay Jr i holländska Fox Sports.

Det är ett rykte vi hört förut, att John Guidetti sägs vara nära en comeback till Feyenoord – klubben han fick sitt stora genombrott i säsongen 2011/12.

Nu verkar det finnas en viss substans i uppgifterna.

Hans Kraay Jr – före detta Eredivisiespelare, numera tv-expert – säger sig ha information om att Guidetti uttryckligen bett sin agent lösa en flytt till Feyenoord nu i januari.

Svag konkurrens

Holländska medier menar också att storklubben mycket väl kan vara intresserat av svensken då man just nu bara har den formsvaga dansken Nicolai Jørgensen i anfallsbesättningen.

”Måste vara lojal”

Senast Guidetti talade ut om sin tuffa situation i spanska Aláves var i samband med en EM-kvalsamling i mitten av november. Då var han inne på att det är svårt att få till en flytt eftersom Aláves lär vilja få tillbaka det man betalade för honom (cirka 4 miljoner euro).

– Jag är ägd av en klubb. De äger mig, de betalar min lön och bestämmer över mig. Allt ligger inte i fotbollsspelarens händer. Man måste vara lojal mot det kontrakt man skrivit på. Även om man trivs eller inte så har man ett arbete och ett kontrakt att förhålla sig till, sa Guidetti då.

Han lät samtidigt meddela att en flytt till allsvenskan inte är aktuell.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.