Elfsborgsstjärnan öppnar upp om tuffa barndomen

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Vi känner igen honom som skytteligaledare och Elfsborg stora stjärna.

Nu öppnar Jesper Karlsson upp om tuffa barndomen där hans pappa gick bort tidigt.

– Jag var sex och ett halvt år. Det var tufft, men jag har alltid känt att han är med mig på insidan, säger 22-åringen till Fotbollskanalen.

Jesper Karlsson, 22, är en av allsvenskans största utropstecken och med delad skytteligaledning har han lett sitt Elfsborg till en andra plats i tabellen.

Redan 2016 slog han igenom i Sveriges högsta serie, då med Falkenberg, och fotbollen har alltid varit ett sätt för Karlsson att få utlopp för sin energi.

Han berättar att hade svårt i skolan, svårt med koncentrationen, och ansåg sig själv vara en stökig unge som bara älskade att spela fotboll.

”Han är med mig på insidan”

Redan i ung ålder gick hans pappa bort, och när Karlsson mått som sämst har alltid fotbollen funnits där.

– Han gick bort när jag var sex och ett halvt år. Det var tufft, men jag har alltid känt att han är med mig på insidan och det är det viktigaste för mig, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Istället fick Karlsson luta sig mot andra. Han nämner både mor- och farföräldrar, men den som betydde mest för honom var hans mamma.

– Hon var med överallt även om det var tufft, det var det värsta som kunde hända henne också. Men hon har alltid funnits där. De andra hade sina pappor och deras pappor var tränare... det kändes på insidan. Då var det alltid kul att se mamma vid sidan och se henne stå där och le och göra allt vad hon kunde.

”Något jävligt bra på gång”

Efter genombrottet som 18-åring värvades han till Elfsborg och efter ett par tuffa säsonger släppte det äntligen ifjol.

Åtta mål och sex assist i allsvenskan då, siffror han redan är uppe i under årets säsong. I ett Elfsborg som överraskat alla och bara har Malmö FF framför sig i tabellen.

– Vi var inte högt rankade men vi har unga och hungriga spelare. Det känns som vi har något jävligt bra på gång, säger Karlsson.

Härnäst väntar just Malmö, borta på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.