Uppgifter: Robin Söder missar resten av säsongen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

IFK Göteborg får klara sig utan sin anfallsstjärna Robin Söder resten av säsongen, detta enligt GT.

Uppgifter som dock inte bekräftas av klubben.

– Att han blir borta en viktig tid, det vet vi och har sagt. Mer än så vet vi inte, säger klubbens sportchef Kennet Andersson till GP.

Robin Söder.
Foto: Jonas Lindstedt/TT / TT NYHETSBYRÅN
Robin Söder.

I slutet av förra månaden kom nyheten att IFK Göteborgs lagkapten och anfallsstjärna Robin Söder skulle tvingas till en operation för att få bukt på sina skadeproblem.

Då var förhoppningen att han skulle komma tillbaka under hösten.

Nu verkar det som att så inte blir fallet om man ska tro GT:s uppgifter under lördagen.

Enligt GT så kommer Robin Söder missa resten av säsongen på grund av skadebekymren.

Dementerar

– Det är otroligt tråkigt och inget vi räknat med utifrån hur vi planerade för 2020, även om man aldrig kan planera eller förutse skador. Tanken var att han skulle vara vår kapten och leda laget. Han är inte bara en medspelare utan också någon att se upp till, säger klubbens assisterande sportchef Pontus Farnerud till GT angående lagkaptenens skadefrånvaro.

Däremot bekräftar inte IFK Göteborg att Söder verkligen blir borta så pass länge.

– Absolut inte. Att han blir borta en viktig tid, det vet vi och har sagt. Mer än så vet vi inte. Jag vågar inte säga någonting om hur länge han blir borta. Att det skulle vara bekräftat att han missar hela säsongen är ingenting som har kommit till mig, säger sportchefen Kennet Andersson till GP.

Tvåa i skytteligan förra året

Robin Söder spelade i de två inledande omgångarna av årets allsvenska, trots skadeproblem, men har därefter tvingats stå åt sidan. Nu väntar alltså en längre period av rehab innan 29-åringen, som kom delad tvåa i allsvenskans skytteliga med 14 mål förra säsongen, är tillbaka på en fotbollsplan.

– Vi har ett medicinskt team som är väldigt duktigt och vi ska låta honom köra sin rehab i lugn och ro så han förhoppningsvis kan vara tillbaka på planen så småningom, säger Pontus Farnerud.

Publicerad:

LÄS VIDARE