Sebastian Larssons ”löfte”: Då slutar jag i Blågult

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

TORSHAMN. En yngre generation trycker på.

Sebastian Larsson, 34, medger att han ser slutet på landslagskarriären. Efter ett eventuellt EM 2020 är det färdigspelat i Blågult.

– Det vore ganska otroligt att jag skulle hänga i efter det, säger AIK-mittfältaren.

Under vårens EM-kvalspel har spelare som Robin Quaison, 25, och Alexander Isak, 19, tagit för sig allt mer i landslagssammanhang.

Både Quaison och Isak tros få spela från start mot Färöarna torsdag kväll.

Den nya generationens intåg har samtidigt satt press på de äldre veteranerna.

– Varje generation där folk har hängt i i landslaget till en viss ålder – som jag, Granen och andra – så blir det naturligt och lättare att kritisera dom än nya, intressanta spelare. Så har det alltid fungerat, säger Sebastian Larsson vid onsdagskvällens pressträff vid matcharenan Torsvöllur i Torshamn.

Vad driver på dig?

– Att få uppleva ett mästerskap till. Att få uppleva EM 2020 vore fantastiskt roligt. Jag har varit med i fyra mästerskap. Även om det inte alltid har gått bra i dem så har det varit fantastiska upplevelser och fantastiskt roligt, säger Larsson.

Är det färdigspelat i Blågult för dig sedan?

– Det är väl väldigt mycket som talar för det. Jag har sagt det förr, jag sätter inga datum eller säger att jag slutar efter den matchen. Men det vore ganska otroligt att jag skulle hänga i efter det.

Sebastian Larsson har hektiska veckor. Förutom EM-kvalet är hans AIK i högsta grad inblandat i den allsvenska guldstriden.

Vad har du sagt till Victor Nilsson Lindelöf om att han hoppas att Djurgården tar SM-guld?

– Hahaha. Ingenting! Han får hoppas på vilka han vill.

Vilka tar SM-guld?

– Självklart hoppas och tror jag på oss, men det är tajt och tufft.

Vad talar för er?

– Vi är starka i den typen av matcher som det var senast mot Djurgården. Det var ett väldigt, väldigt tröttkört AIK mot ett fräscht Djurgården, en måste-match för oss – och det är vi som vinner.

– Vi spelar ingen jättebra fotboll, men vi hittar en väg att vinna och tajta till det igen (i tabellen). Det var nog många lag glada för i helgen. Det är ett getingbo nu.

Vilket lag kommer högst bakom er?

– Malmö. De har en trupp som är väldigt bra och bara tre poäng bakom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.