Inget nytt kontrakt för Lindahl i Wolfsburg

Av: Robin Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Den rutinerade landslagsmålvakten Hedvig Lindahl lämnar Wolfsburg efter säsongen. Detta bekräftar klubbens sportchef, Ralf Kellermann för Wolfsburger Allgemeine.

– Vi skrev ett år från början och så kommer det att förbli, säger Kellermann.

Hedvig Lindahl trivs bra i Wolfsburg – men nu får hon lämna.
Foto: VAN DEN BERG PETER
Hedvig Lindahl trivs bra i Wolfsburg – men nu får hon lämna.

Hedvig Lindahl stod mellan stolparna när Sverige under tisdagen avslutade Algarve Cup i Portugal genom att besegra hemmanationen med 2–0 i matchen om sjundeplatsen.

Lindahl, som fyller 37 år i april, berättade för Sportbladet tidigare under vistelsen i Portugal, att hon var osäker kring sin situation i sitt tyska klubblag Wolfsburg.

– Det pågår en diskussion men det finns inte så mycket att säga just nu. Jag tycker om att spela i det laget och det är en fantastisk förening. Samtidigt förstår jag att det här året är nu. Det behöver inte vara exakt samma nästa år, sade Lindahl då.

”Det kommer förbli så”

Nu verkar det mesta tala för att det inte blir någon fortsättning för Lindahl i den tyska storklubben.

För tyska Wolfsburger Allgemeine bekräftar klubbens sportchef, Ralf Kellermann, att kontraktet med Lindahl inte kommer att förlängas.

– Vi skrev ett år från början och så kommer det att förbli, säger Kellermann enligt sajten.

Wolfsburg leder just nu Bundesliga i överlägsen stil, klara åtta poäng före tabelltvåan Bayern München efter 16 spelade matcher.

Lagets annars ordinarie målvakt Almuth Schults babylycka blev öppningen för Lindahl som spelat samtliga ligamatcher hittills den här säsongen.

Sverige inte aktuellt

När Lindahl nu ser ut att få leta efter en ny klubbadress, kanske Sverige vore ett bra alternativ. Men enligt hennes själv är det ännu inte aktuellt för spel i Damallsvenskan.

– Inte just nu. Mest för att familjen inte tänker på Sverige som ett bra ställe för oss just nu, sade Lindahl tidigare till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.