Inga träningsmatcher eller Svenska Cupen före 14 juni

Av: Michael Wagner, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Tävlingsidrott blir tillåten från och med 14 juni.

Det innebär att det INTE blir spel i Svenska cupen eller några träningsmatcher innan dess.

– Det är en mycket speciell situation för hela vårt samhälle. Då får vi anpassa vår verksamhet efter det, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare, SvFF.

Vid en presskonferens under fredagsmorgonen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att tävlingsidrott tillåts från 14 juni.

Det innebär dock att varken träningsmatcher eller Svenska Cupen för herrar kommer spelas innan detta datum.

Oklart när cupen spelas

Svenska Cupen för herrar var framme vid kvartsfinalerna när det sköts på framtiden i mars månad. Damernas cupspelet har avbrutits helt.

Vad innebär det för fotbollen att inga träningsmatcher kan spelas innan allsvenska premiären?

– Det är en speciell situation för hela vårt samhälle och det omfattar även fotbollen. Då får vi anpassa vår verksamhet efter det, säger Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

Finns det någon plan för när Svenska Cupen kommer spelas?

– Vi kommer se över förutsättningarna för cupspelet. Vår krisgrupp för tävlingsverksamheten kommer se över både hur man behöver anpassa seriespel och hur man kan spela klart cupen, säger Sjöstrand till Sportbladet. Men när det blir aktuellt att spela kvartsfinalerna vågar jag inte gissa om.

Niclas Carlnén, VD i Malmö FF säger till klubbens hemsida:

– Ett riktigt bra bra besked utifrån den rådande situationen. Det är av flera anledningar viktigt att vi kan spela klart Allsvenskan innan året är slut.

– Det vi tyvärr inte får är publik på matcherna och vi är väl medvetna om vilken påverkan det har, men vi ser inte att det finns något annat alternativ, säger Carlnén.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.