Kräver fotbollförbundet på en halv miljon

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Strömbergsson fick inte igenom sin överklagan av avstängningen.

Nu kräver hans fackförbund, Unionen, Svenska fotbollförbundet på 500 000 kronor.

– Martin Strömbergsson har agerat klandervärt men oavsiktligt, trots det har arbetsgivaren valt att offra honom till media, säger ombudsman Peter Induss till sajten Kollega.se

Martin Strömbergssons sa ”Sluta prata. Hoppa in i buren så ska jag ge dig en banan" till Östersunds målvakt Aly Keita och Svenska fotbollförbundet valde att stänga av toppdomaren året ut. Något som också sammanfaller med Strömbergssons kontraktslängd.

Strömbergsson överklagade till domarkommittén men fick i veckan nej även där.

Nu tar facket strid för domaren. Unionen kräver ett skadestånd på 500 000 från förbundet. Dels för ersättning som uteblir när han inte får några matcher att döma och dels för brott mot LAS och MBL.

”Förstört hans fortsatta karriär”

– Som jag sagt tidigare, jag kan en hel del om fotbollsregler, men när det gäller arbetsrätt finns det andra experter. Bland annat mitt fackförbund har reagerat på hur min arbetsgivare hanterar frågan och jag vet att de för samtal om det inträffade, säger Martin Strömbergsson till Gefle Dagblad och fortsätter:

– Tydligen är Svenska fotbollförbundet lite osäkra på vad som ingår i yrket att vara fotbollsdomare. Jag har hela tiden trott att det handlar om att just döma fotboll, men jag vet att sakkunniga håller på att reda ut det där nu.

– Det är ett medvetet högt LAS-skadestånd eftersom Fotbollförbundets agerande pekar ut vår medlem som rasist, vilket troligtvis har förstört hans fortsatta karriär. Jag tycker att vi har ett bra förhandlingsläge, men vi ser helst en fredlig lösning som gör att Martin kan återvända till att döma matcher, säger Peter Induss till facktidskriften Kollega.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.