Saman Ghoddos

Ghoddos i domen: Jag hotades av ÖFK

Saman Ghoddos i Fifa-domen: Ångrar att jag skrev på

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Saman Ghoddos är avstängd från spel i fyra månader och skyldig spanska Huesca över 40 miljoner kronor efter ett kontraktsbrott.

I domen från Fifa framgår nu att Ghoddos menar att Östersunds FK med hot övertygade honom att bryta kontraktet.

”När han kom tillbaka påstår spelaren att Östersund försökte övertyga honom att kontraktet med Huesca var ogiltigt och tvingade honom att skriva under ett uppsägningsavtal”, skriver Fifa.

Saman Ghoddos är avstängd från spel i fyra månader och skadeståndsskyldig en summa på 43 miljoner kronor efter härvan med spanska Huesca. Den spanska klubben hävdar att 26-åringen skrev på för dem innan övergången från Östersunds FK till franska Amiens 2018 och fick rätt av Fifa.

ÖFK har argumenterat att de aldrig skrivit på något avtal med Huesca och Ghoddos har i sin tur förklarat att han inte visste vad avtalet han signerade gällde.

”Östersund var medvetna”

Nu har Fifa offentliggjort domen, som återges av op.se, och där framkommer en ny version av händelserna. Ghoddos påstår nämligen i sina skrivelser till det internationella fotbollsförbundet att han pressades att bryta det redan påskrivna avtalet med Huesca av sin svenska klubb Östersunds FK.

”Han påstår att Östersund var medvetna om att han med avsikt skrev under kontraktet med Huesca men ombads sedan av Östersund att återvända till Sverige. När han kom tillbaka påstår spelaren att Östersund försökte övertyga honom att kontraktet med Huesca var ogiltigt och tvingade honom att skriva under ett uppsägningsavtal, samtidigt som han själv inte samtyckte till villkoren i uppsägningsavtalet och att klubben ”hotade att behålla honom nästa säsong och nobba alla transferbud om han inte skrev under uppsägningsavtalet”. Spelaren hävdar att han ångrar att han skrev under uppsägningsavtalet eftersom han verkligen ville gå till Huesca men att han manipulerades av Östersund till att skriva på”, skriver Fifa.

Förbundet bekräftar också att det inte funnits något undertecknat avtal mellan ÖFK och Huesca men att den svenska klubben accepterat en övergångssumma på tre miljoner euro över mejl.

Både Ghoddos och Östersunds FK, som förbjudits att registrera nya spelare under två transferfönster, har överklagat domen till idrottens skiljedomstol Cas.

”Är inte realistiskt”

Ghoddos sade i en intervju med Sportbladet så sent som på tisdagen att han överklagat bötesstraffet men accepterat avstängningen i domen från Fifa.

– För mig är det inte realistiskt. Jag har också överklagat det, som sagt, med hjälp av min advokat. Vi får se vad som händer. Men det är inte realistiskt och jag har överklagat böterna. Jag vill dock vara tydlig med jag inte överklagade avstängningen. Den accepterade jag. Det beror på att annars hade jag kunnat åka på en avstängning på fyra månader vid ett senare tillfälle. Så jag tog den nu så att den aldrig mer skulle kunna komma. Jag accepterade avstängningen, men inte böterna, sa Ghoddos.

Saman Ghoddos ville inte kommentera tvisten med Huesca men påstod att han fortfarande stod ÖFK nära.

– Jag har samma kontakt som förr med Östersund. Som om allt det här aldrig har hänt. Med folk i klubben och i styrelsen.

Med tanke på allt som hände i samband med övergången. Har det här förändrat din syn på Östersund?

– Nej. Jag hade en så fantastisk tid i Östersund. Ingenting har ändrats i hur jag ser på klubben.

Sportbladet söker Östersunds FK för en kommentar kring Ghoddos anklagelser i Fifa-domen.

– Jag får kolla med vår vd och återkomma till dig, säger ÖFK:s pressansvarig Niclas Lidström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Ghoddos: Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Saman Ghoddos

Östersunds FK

SD Huesca

Ligue 1

Daniel Kindberg