”Storklubb har visat intresse”

Uppgifter: Zenit har ögonen på Janne

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Han har gjort succé med Sveriges landslag.

Nu uppger Fotbollskanalen att Janne Andersson har lockat intresse – från Zenit St. Petersburg.

– Jag kommenterar ingenting, säger förbundskaptenen.

57-åringen förlängde nyligen sitt kontrakt med svenska landslaget. Det sträcker sig nu till vintern 2022 och Andersson är själv tydlig med att han har för avsikt att fullfölja sitt avtal.

– Det är nog ganska mycket stiltje. Jag har varit tydlig med att jag har ett avtal i tre år till. Sen får vi väl se vad som händer. Men det har varit jätteroligt här, vi har hittat ett sätt att jobba tillsammans som funkar så bra. Jag trivs fantastiskt bra här och har inga som helst funderingar på något annat, säger han till Fotbollskanalen.

”Zenit intresserat”

Men succén med Sverige har inte gått obemärkt förbi runtom i Europa. Enligt Fotbollskanalen har ryska storklubben Zenit St. Petersburg haft ögonen på Andersson under hans tid som förbundskapten.

– Jag kommenterar ingenting kring sånt. För börjar jag kommentera det så får jag kommentera allt. Jag har ett avtal här och jag trivs fantastiskt bra. Det är det som gäller, säger Janne.

”Saknar det”

I en intervju med Sportbladets Erik Niva sa Janne Andersson att han trivs i rollen som förbundskapten, men att det finns saker han saknar från tiden som klubblagstränare.

– Det jag saknar som förbundskapten är egentligen inte att stå på träningsplanen och peka och skrika. Det jag saknar är att jobba med unga fotbollsspelare – unga människor – och vägleda dem. Ena dagen får man klappa dem lite på kinden, andra dagen får man slå dem lite i huvudet och tredje dagen får man lyfta dem. Den relationen med spelarna får du helt enkelt inte när du är förbundskapten, det är omöjligt. Och det saknar jag, sa han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.