Liverpool kan tvingas fira titeln – på parkering

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

Goodison Parks parkeringsplats kan bli platsen för Liverpools titelfirande och hoppet om publik på läktarna redan i höst har väckts.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Goodison Park
Foto: Alex Livesey / Getty Images Europe
Goodison Park

DAGENS SNACKIS

Liverpool kan tvingas fira den första ligatiteln på 30 år – på Goodison Parks parkering. Enligt Daily Mail anses nämligen omklädningsrummen vara en smittorisk och verkar således inte få användas som normalt när ligan drar igång igen nästa vecka. Merseyside-derbyt, som först inte ens skulle få spelas på Merseyside, kan bli den avgörande matchen för Liverpools del i titeljakten förutsatt att Manchester City förlorar mot Arsenal.

Andra regler som kommer införas är gemensamma vattenavbrott. Anledningen är att varje spelare måste dricka ur en personlig flaska, återigen för att minska eventuell smittspridning.

DAGENS BESKED

Om någon trodde att Liverpool hade gått och blivit ringrostiga under uppehållet var det fel. Under gårdagen krossade Jürgen Klopps gäng i varje fall Blackburn med 6–0 i en träningsmatch inför stängda dörrar. Sadio Mané, Naby Keita, Takumi Minamino, Joel Matip, Ki-Jana Hoever samt Leighton Clarkson stod för målen.

DAGENS DISKUSSIONER

Förhoppningen att Premier League kan spela inför åskådare redan i höst har väckts efter att ligan inlett samtal med regeringen. Nästa säsong ser ut att starta i september men eftersom diskussioner redan förs kan det vara aktuellt med någon form av publik under FA-cupfinalen som ska avgöras den 1 augusti.

DAGENS DOMARE

Jarred Gillett kan bli Premier Leagues första utländska huvuddomare. Australiensaren finns med på listan som domarförbundet har tagit fram i samband med återstarten. 33-åringen, som tidigare har dömt i Championship, anlände till England förra året för att fullborda sin doktorsavhandling i cerebral pares (CP).

Foto: Alex Broadway / Getty Images Europe
Rafa Benítez

DAGENS RAFA

Rafa Benítez har fått ett sällsynt visum och är på väg tillbaka till Kina. Spanjoren (som ryktas starkt till Newcastle) har tillbringat den senaste tiden hemma på Merseyside men kommer nu att fortsätta sitt uppdrag som manager för Dalian Professional. Chinese Super League planeras starta nästa månad men enligt Daily Mail har spelare som Marko Arnautovic och Paulinho fått veta att de inte får komma tillbaka förrän tidigast i höst.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.