Blåvitt: ”Vi är i chock”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Blåvitt dominerade – med en man mindre.

Ändå blev det en tung torsk mot Djurgården.

– Jag är i chock. Det här var väldigt orättvist, säger Patrik Karlsson Lagemyr.

Vackert spel, fina anfall och mängder av chanser. Trots att IFK Göteborg var en man mindre under en stor del av matchen dominerade de stundtals mot Djurgården.

Men det vägvinnande till trots fick laget åka hem till Göteborg med noll poäng (2–1 till Djurgården). Efteråt hade Patrik Karlsson Lagemyr, som var matchens stora spelare, svårt att veta hur han skulle hantera förlusten.

– Det är sjukt. Man är oerhört besviken. Det känns som att man inte vet om man ska vara arg eller om man ska skratta, vara glad eller ledsen. Det är en blandning.

”Vi är i chock”

”Paka” var den som såg till att kombinationerna ledde till farliga lägen genom att gång på gång hitta ytan mellan Djurgårdens mittfält och backlinje. Han var riktigt stolt över lagets insats.

– Vi är i chock nu. Vi gör en så bra match. Det känns väldigt orättvist nu. Vi krigar ju som fan. Vi gör en riktigt bra match med en man mindre. Vi trycker på men kommer härifrån med noll poäng. Det är otroligt surt, säger han.

Utvisad: ”Så besviken”

Lagkamraten Giorgi Kharaishvili visades ut i början av den andra halvleken efter att ha halkat in i Elliot Käck och tilldelats sitt andra gula kort.

– Jag tycker att det andra gula kortet... det var ingenting. Inte enligt mig. Jag halkade ju! Jag ville inte skada honom. Jag ville inte sparka till honom.

Pratade du med domaren?

– Jag berättade att jag halkade, men det gjorde ingen skillnad. Planen var ju vattnad och hal! Det var inte bara jag som halkade under matchen. Jag är så besviken över det här.

”Paka”: ’Vi tar med oss mycket’

Han får medhåll av Karlsson Lagemyr som också kände att Blåvitt rånades på en straff när stjärnskottet Benjamin Nygren fälldes av Erik Berg.

– Giorgi halkar ju. Det är oerhört tråkigt. Vi har också två straffsituationer, som sagt. Det är tufft det här.

Mittfältssnidaren avslutar.

– Vi gör en bra match spelmässigt. Vi visar att vi är ett bra lag trots att många i medierna tippat oss som sist. Det finns mycket vi kan ta med oss, men det är tungt just nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.