Arsenal ute ur Europa League efter straffar

Uppdaterad 2023-04-26 | Publicerad 2023-03-16

Arsenal är ute ur Europa League.

Sporting CP vann åttondelsfinalen efter ett mål från halva plan och straffläggning.

– Det är en rejäl käftsmäll för oss, säger Arsenals tränare Mikel Arteta.

Arsenal ledde dubbelmötet med 3–2 efter ett mål från Granit Xhaka i första halvlek men ett makalöst mål skulle ta Sporting tillbaka in i matchen.

Pedro Gonçalves tystade Emirates Stadium med ett skott från halva plan.

Portugisen tog emot bollen på egen planhalva, avancerade några meter och stod sedan för en perfekt lobb över Arsenal-målvakten Aaron Ramsdale som stod en bit ut från sin mållinje.

Martinelli syndabock

Matchen gick till både förlängning och straffar och där var Sporting hundraprocentigt.

Antonio Adán räddade en straff från Gabriel Martinelli och Sporting får nu spela kvartsfinal i Europa League.

– Det är en rejäl käftsmäll för oss. Vi ville verkligen gå vidare och slåss om titeln. I dag försökte vi i 120 minuter men det räckte inte. Grattis till Sporting, säger Arsenals tränare Mikel Arteta.