Fotbolls-EM

Hånen mot Danmark

Av: 

Daniel Grefve

FOTBOLL

"Världsberömmelse i pinsamma misstag"

Christian Poulsens Danmark hade en tung kväll i går.
Christian Poulsens Danmark hade en tung kväll i går.

Nani var Portugals store matchvinnare mot Danmark i går.

Vem han tackade efter sina två mål?

Motståndarlaget.

– Tack för hjälpen, sade han med ett flin.

Det var inte speciellt långt borta från att Danmark skulle ha gjort som de gjorde för två år sedan: Hämta upp ett underläge mot Portugal.

Med bara ungefär tio minuter kvar nickade Christian Poulsen in en kvittering, men den dömdes bort för offside och ett par minuter senare kunde Cristiano Ronaldo avgöra matchen med ett 3–1-mål.

”Tack Danmark”

Trots detta kunde Portugals stora matchvinnare, tvåmålsskytten Nani, kosta på sig att vara lite smått hånfull mot motståndarlaget efter matchen.

– Vad kan jag säga om mina mål? Tack Danmark, sade han enligt Berlingske Tidende.

Nani menade att det inte var någon tvekan om att Portugal skulle vinna matchen, och han var inte ensam om att såga Danmark efter matchen. I danska tidningar är de kritiska orden mot landslaget många.

"Vi har både i Sydafrika och under tiden därefter lärt känna ett lag som närmar sig världsberömmelse i personliga och pinsamma misstag", skriver Berlingske Tidenes Flemming Fjeldgaard.

I BT kalla Morten Crone Sejrsbøl det danska laget för "det tunnaste landslaget under Morten Olsens tid som förbundskapten. Det tunnaste på tio år."

Sörensen tveksam på tisdag

I Ekstrabladet är det Christian Poulsen, som spelade fram Portugals Nani till 2–0-målet som får allra hårdast kritik. Han får rådet att byta sport, och en nolla i betyg.

"En nedslående instats som präglades av hög felprocent" skriver de bland annat.

Som om inte förlusten och kritiken vore nog så är Thomas Sörenensen tveksam till spel mot Cypern på tisdag. Han befaras ha sträckt sig i höften i samband med 0–2-målet.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM