Slog till direkt – tangerade Zlatans rekordnotering

Uppdaterad 2021-05-18 | Publicerad 2021-05-16

Alexander Isak.

Alexander Isak utgick med skadekänning senast.

I dag startade stjärnsvensken – och gjorde två mål på tio minuter mot Valladolid.

Ett välkommet formbesked inför EM-uttagningen på tisdag.

Real Sociedads svenske landslagsanfallare klev av redan i halvtid mot Atlético Madrid i onsdags. Enligt de första rapporterna från Spanien rörde det sig om en mindre skada som kunde hålla honom borta från spel i de två avslutande ligaomgångarna i Spanien.

Men redan i dag startade 21-åringen i hemmamatchen mot Real Valladolid.

Två mål första kvarten

Han skruvade läckert in 1–0 i den sjätte minuten på Thierry Henry-manér, och utökade ledningen tio minuter senare med ett lika behärskat avslut.

2–0-målet var Isaks 16:e ligamål för säsongen. En tangering av Zlatan Ibrahimovics rekordnotering för antal mål av en svensk under en och samma säsong i La Liga.

Fixade straff

David Silva utökade ledningen till 3–0 i den 28:e minuten och kort därefter fixade Alexander Isak en straffspark när han blev fälld. Svensken gick dock miste om chansen att bli hattrickskytt i den första halvleken, istället placerade Adnan Januzaj in 4–0 från elva meter.

Isak byttes ut i paus och matchen slutade 4–1.

På tisdag tar förbundskapen Janne Andersson ut truppen till sommarens fotbolls-EM.

Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea
Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal