Fotboll

Ari Skúlason klar för IFK Norrköping

Av: 

Filip Lindfors

Ari Skulason.
Ari Skulason.

FOTBOLL

IFK Norrköping har gjort klart med den isländske landslagsspelaren Ari Skúlason.

Vänsterbacken presenterades av klubben under kvällen.

– Precis det vi behöver, säger Rikard Norling.

Ari Skúlason, 33, återvänder till Allsvenskan. Försvararen som har ett förflutet i både BK Häcken och GIF Sundsvall har skrivit på för IFK Norrköping.

Skúlason anländer närmast från den belgiska högstaligan och Oostende. Dessförinnan spelade han i Lokeren och totalt blev det 110 matcher i Belgien. 33-åringen har även gjort 79 landskamper för Island.

– Ari är precis det vi behöver. Han har mycket erfarenhet, varit landslagsman för Island under lång tid och ordinarie i belgiska högstaligan – det visar på en riktigt hög nivå. Hans rutin och ledarskap kommer att vara välkommet hos oss, säger Norrköpings tränare Rikard Norling till klubbens hemsida.

Trots att Skúlason främst spelat ytterback finns det chans att han får en mittfältsroll i Norrköping enligt tränare Norling.

– Jag ser honom också som en central mittfältare i vårt sätt att spela. Med tanke på situationen med Alexander Fransson och att det är många som har ögonen på Ísak Bergmann Jóhannesson ser jag att vi med Ari står starka både på kort och lång sikt, säger Norling.

Skúlason är den andra islänningen som Norrköping värvar under mars månad. Tidigare gjorde man klart med 16-åringen Jóhannes Kristinn Bjarnason från KR Reykjavik.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Rikard Norling

Ari Skúlason

IFK Norrköping

Allsvenskan i fotboll