Drömstart och drömmål för Malmö FF

Publicerad 2020-09-24

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF fick en drömstart mot Lokomotiva Zagreb.

Kroaterna fick knappt lämna sin egen planhalva och Isaac Kiese Thelin stod för två mål under de första 17 minuterna.

– Det var skönt. Men jag har inte varit stressad, säger Thelin som gått mållös en månad.

Efter ett par lite tuffare matcher i allsvenskan fortsätter Malmö FF ändå leverera i Europa League. Första halvlek slutade 3–0 efter total dominans från hemmalaget. De satte en konstant hög press på Lokomotiva Zagreb och det gav utdelning.

De två första målen stod Isaac Kiese Thelin för. Även de andra anfallarna gör en väldigt bra match och det var många blåklädda i Lokomotivas straffområde vid varje anfall.

Det var Kiese Thelins första mål på en månad.

– Det var skönt. Men jag har inte varit stressad. Jag visste faktiskt inte att det var en månad sedan senast, säger han.

Motståndarna däremot kom knappt över mittlinjen med boll och deras första och enda avslut på mål som först i slutminuterna.

Drömmål från Larsson

Ola Toivonen startade matchen från bänken, och istället fick Adi Nalic chansen från start. En chans som Nalic förvaltade väl och i minut 31 stod han för 3–0.

I minut 52 utökas ledningen till 4–0 med ett riktigt drömmål från Eric Larsson. Från långt avstånd sätter han bollen i det bortre krysset. Dessutom är skottet slaget med ”fel fot”, vilket innebär vänsterfoten för Larsson.

– Den satt fint. Det var en skön känsla, säger han.

Han har inte gjort så många mål i MFF-tröjan. Men...

– ...jag har faktiskt bara gjort mål med vänstern i Malmö.

Søren Rieks stod för 5–0-målet, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Obesegrade på hemmaplan

Malmö FF är nu obesegrade i 23 matcher på hemmaplan i Europa League.

Med denna vinst är Malmö FF det enda svenska laget som är vidare till playoff. Där ställs de mot Granada CF, efter att det spanska laget vann kvällens kvalmatch mot Lokomotiv Tbilisi med 2–0. Playoffmatchen kommer spelas nästa torsdag, 1 oktober på Eleda Stadion i Malmö.