Real Madrid pressade Barcelona i CL

Uppdaterad 2022-03-23 | Publicerad 2022-03-22

Real Madrid såg ut att kunna vara på väg att göra det omöjliga.

Men Fridolina Rolfös Barcelona vände och vann första kvartsfinalen i Champions League med 3–1.

Det finns just nu en enkel regel i damfotbollens värld: Barcelona vinner. Punkt.

I den inhemska ligan har man 24 raka segrar i år med målskillnaden 136–6. Och förutom en försäsongsförlust i Champions Cup mot Lyon har man inte tappat poäng sedan en förlust mot Atletico Madrid i juni förra sommaren. .

Och det fanns inget som talade för någon ändring inför El Clasico-mötet i CL-kvartsfinalen i kväll. För nio dagar sedan vann Barcelona hemmamötet i ligan med 5–0.

Men Real Madrid, utan skadade Kosovare Asllani, ville annat. I åttonde minuten tog man ledningen genom Olga Carmona och Barcelona gick genom hela första halvlek mållösa.

Sent segermål

Tidigt i andra kom kvitteringen efter att VAR hittat en straff efter att Caroline Graham Hansen gjorts ner. Alexia Putellas gjorde inget misstag från elva meter.

Men Real Madrid vek inte ner sig då heller. Man höll i boll, stod emot och Barcelona såg allt mer frustrerat ut.

Till slut kom dock även ett ledningsmål. Claudia Pina snappade upp ett blockerat skott och satte 2–1 för gästerna med 81 minuter på klockan.

Och frågan är om inte all nerv inför returen på ett nästan utsålt Camp Nou försvann när stjärnanfallaren Alexia Putellas satte även 3–1 med matchens sista spark.