Här är Sveriges grupp i fotbolls-EM 2022

EM-lottningen klar – Sverige möter Nederländerna, Schweiz och Ryssland

Nederländerna, Schweiz och Ryssland.

Där har ni Sveriges gruppmotståndare i EM.

– Vi har alla möjligheter att vinna EM, säger Fridolina Rolfö.

Mästerskapet pågår mellan 6 och 31 juli och avgörs på tio arenor runt om i England.

Matcherna i Sveriges grupp spelas på på Bramall Lane i Sheffield (30 000 i kapacitet) och Leigh Sports Village (8 000 i kapacitet).

Nederländerna är regerande mästare och är fyra på världsrankingen, där Blågult är tvåa. Schweiz är å sin sida på 20:e plats på den listan, medan Ryssland befinner sig på plats 24.

– Intressant lottning, jag har inte så bra koll på Ryssland och Schweiz i och med att vi inte ställts mot de lagen på länge, Nederländerna har vi lite bättre koll på, säger Fridolina Rolfö.

”Väldigt många bra lag”

Varken drömlottning eller mardrömslottning, menar Barcelona-spelaren.

– Helt ärligt är det väldigt många bra lag just nu, det är svårt att säga vad som är en tuff grupp och vad som är en lättare grupp. Men generellt sett en ganska bra grupp.

Är Sverige favoriter i gruppen?

– Det är svårt att säga, det var längesedan det var EM och det har hänt mycket, man vet inte riktigt var man ha de olika landslagen. Sett till vad vi presterat de senaste åren bör vi vara favoriter utåt sett, men vi får se hur det blir. Vi är ett bra lag och har alla möjligheter att vinna EM.

”Tuff match”

Förbundskapten Peter Gerhardsson:

– Nederländerna är ett av de bästa lagen i världen, det blir en tuff match. Schweiz och Ryssland är motståndare som vi stött på, det känns som att många länder hela tiden tar steg och närmar sig. Vi har en bra chans.

Är du nöjd med lottningen?

– Jag lägger inte så mycket kraft på sådant jag inte kan påverka, det är som det är, men som jag sa, det var helt okej.

Skriv inlägg
 • Englands grupp..... riggad.se

  Mikael
 • Spelar roll vilken grupp vi hamnar i, vi spöar alla lagen! Sverige är Europas bästa damlag! Enkelt grupp spel, enkelt guld till em 💛💙💛💙

  Danne
 • Grupp b 3 av de bästa

  Rolf
 • Okej lottning

  Ha de bra nu alla Fotbollsvänner 😍

  Perra
 • Tur att vi inte hamnade i B gruppen

  Rolf
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.