Veteranens otroliga siffror: Inte utbytt på elva år

Publicerad 2022-08-03

Serieledarna Halmstad körde över Trelleborg på bortaplan.

Vem som satte 4–0-målet?

En 40-årig lagkapten.

Halmstads BK fick en drömkväll på Vångavallen. Vad som på förhand kunde ses som en tuff uppgift mot topplaget Trelleborg blev i stället en förkrossande 4–0-seger.

Redan i den åttonde minuten kom ledningsmålet genom stekhete Alexander Johansson.

– Det är bara att springa allt vad man orkar och slänga sig fram. Bollen ska bara in i mål, säger anfallaren som gjorde sitt nionde mål för säsongen till Discovery.

Målfest i andra halvlek

Halmstad körde över Trelleborg.

När drygt 25 minuter återstod av matchen började målen att rassla in. Efter ett självmål av hemmalagets Isak Jönsson kunde Villiam Dahlström skicka in 3–0-målet.

Succén kunde sedan fullbordas genom HBK:s lagkapten, Andreas Johansson. 40-åringen höll sig framme vid bortre stolpen efter en hörna, och mittbacken gjorde inget misstag. 4–0 till Halmstad, vilket även blev slutresultatet.

Det här var andra målet för säsongen för pålitlige Johansson. 40-åringen har haft en otrolig kontinuitet de senaste tio åren, då han i princip spelat varenda minut varje säsong. Noterbart är att Johansson inte blivit ut- eller inbytt i en seriematch sedan återkomsten till Sverige för elva år sedan.

Under kvällen vann även resterande topplag sina matcher. Brage vann mot Östersund med 1–0, BP vände mot Örebro och vann med 2–1 och Skövde besegrade Landskrona på bortaplan med 1–0. I och med onsdagens resultat leder HBK serien med sex poäng ner till tvåan Brage. Trelleborg är femma i tabellen.