Drömmål när Linköping krossade Umeå

Publicerad 2022-06-19

Yuka Momiki böjd på ett drömmål och Amalie Vangsgaard drar ifrån i skytteligan.

Linköping fortsätter skugga FC Rosengård i tabelltoppen efter förkrossande 7–0 mot Umeå.

– Rosengård får se upp, vi ska ta dem, säger en av målskyttarna Heidi Ellingsen.

Linköping har gjort en bra vår och går nu till sommaruppehåll som tvåa i damallsvenskan. I den sista matchen hemma mot bottenlaget Umeå vann man med förudmjukande 7–0.

Efter 26 minuter kunde Olga Ahtinen göra mål igen. Det var hennes tredje för säsongen och mittfältaren som inte hade gjort ett mål i Linköpingströjan inför årets säsong medgav själv att hon var lite förvånad.

– Det är lite ovanligt att göra mål, men det är roligt, säger hon till Viaplay.

Bara tre minuter senare slarvade Umeå rejält utanför eget straffområde och Yuka Momiki fångade upp bollen, fintade bort några spelare och smackade sedan upp bollen i krysset.

Utökar i skytteligan

Innan den första halvleken var över hann Linköping med ytterligare ett mål när Momiki spelade fram till Amalie Vangsgaard som satte sitt tolfte mål för säsongen.

Det innebär att danskan nu drar ifrån i skytteligan och leder på tolv mål, tre före tvåan.

Fem minuter in i den andra halvleken så utökade Linköping när inhopparen Heidi Ellingsen satte sitt första mål för säsongen till 4–0.

Yuka Momiki blev sedan tvåmålskytt när hon efter ett inspel satte 5–0 i en match som Linköping till slut vann med förkrossande 7–0.

– Vi gör det bra och har en jättebra känsla, säger Heidi Ellingsen efter segern.

– Det har varit många matcher i vår så det ska bli skönt med lite uppehåll, säger hon.

Umeås Lisa Dahlkvist var förstås besviken efter storförlusten.

– Vi blir ganska överkörda av Linköping, vi har inte mycket att komma med i dag. Det är inga turmål de gör utan det är riktigt bra avslut, säger hon.