Agentens känga: ”En skam för tysk fotboll”

Publicerad:

FOTBOLL

Bayern München-presidenten Uli Hoeness har gått hårt åt Mesut Özil.

Nu kritiseras pampen av Özils agent Erkut Sogut.

– Han är en skam för tysk fotboll och det tyska folket, säger agenten till Goal.com.

Efter att ha fått utstå hård kritik i hemlandet meddelade Mesut Özil, 29, i söndags att han avslutar sin landslagskarriär. Bakom avskedet låg rasismen som 29-åringen menar genomsyrar det tyska fotbollsförbundet - och som han utsattes för efter fotot med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Det dröjde inte långt efter att beskedet kommit förrän Bayern Münchens president Uli Hoeness röt till.

– Jag är glad att denna händelse nu är överstökad. Han har spelat som skit i flera år. Den senaste närkampen han vann var innan VM 2014. Och nu gömmer han sig själv och sina skitinsatser bakom det här fotot, sa Hoeness om beslutet.

”Missar fullständigt poängen”

Ordkriget går nu vidare.

Mesut Özils agent Erkut Sogut riktar i en intervju med Goal.com skarp kritik åt Uli Hoeness.

– Kommentarerna från herr Hoeness missar fullständigt poängen, då de inte har någonting att göra med fotboll. Han försöker avleda uppmärksamheten från det riktiga problemet - problemet med rasism och diskriminering i Tyskland, vilket växer för varje dag i det tyska samhället, säger Erkut Sogut till sajten.

Bayern Münchens president Uli Hoeness till höger.
Foto: Michael Sohn / TT / NTB Scanpix
Bayern Münchens president Uli Hoeness till höger.

Agenten menar istället att Mesut Özils meritlista talar för sig själv, och att det inte finns fog för kritiken som Uli Hoeness kommer med.

– Han påstår att Mesut varit ett ”spöke” i flera år, men vilket spöke vinner alla de här utmärkelserna och har så mycket framgång? I VM 2018 skapade Mesut fler chanser per 90 minuter än någon annan spelare, men självklart kritiserar han bara honom. Som president i Bayern München är det bäst att inte fokusera på hans egna spelares prestation, när åtta spelare i det tyska landslaget spelar för hans klubb.

Stereotypiska kommentarer

Erkut Sogut anser att kommentarerna från Uli Hoeness är skamliga.

– Faktan talar för sig själv och trots det, vem är han att prata om Mesut på det sättet? De här lögnerna är billiga, stereotypiska och grundlösa kommentarer - gjorda helt utan något underlag - som tillåter skadliga nyheter att spridas.

– Mr Hoeness, vi kommer inte att slösa någon mer tid eller energi på att prata om ett ämne som du uppenbarligen inte vet någonting om. Han är inte bara en skam för sig själv utan också, vilket är än viktigare, en skam för tysk fotboll och det tyska folket.

Sedan storbråket brutit ut mellan Mesut Özil och det tyska fotbollsförbundet har Arsenal-spelaren även fått stöd av antirasistorganisationen Kick It Out, som erbjudit 29-åringen sin hjälp.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.