Zlatan Ibrahimovic

Zlatans tuffa tid: ”Jag var ensam”

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

Familjen Ibrahimovic förbereder för ett liv i Sverige.

Det innebär att Zlatan bor utan sina söner.

– Det är inte enkelt, säger han till The Guardian.

Zlatan Ibrahimovic har gjort en längre intervju med brittiska The Guardian. I den berättar han om den uppmärksammade axeltacklingen på Cesar Azpilicueta i Sveriges avslutande VM-kvalmatch mot Spanien.

Men han berättar också om familjelivet, som nu ser annorlunda ut. För medan Ibrahimovic lever och spelar sin fotboll i Milano har övriga familjen gjort sig hemmastadd i Sverige. Sönerna Maximilian, 15. och Vincent, 13, har börjat i svensk skola, och bor med mamma Helena Seger.

– Det är inte enkelt, men min fru tar bra hand om barnen. Vi får det att fungera. När det finns fritid träffas vi, och vi är alla lyckliga, säger han.

Tårarna i landslaget

När pandemin var som värst i Italien blev Ibrahimovic fast, och hade inga möjligheter att resa till Sverige för att träffa familjen.

– Jag var ensam. Det var väldigt strikt, och man fick inte resa. Det var konstigt, för i de stunderna ska du vara med dina nära, men jag kunde inte det, säger han.

Ibrahimovic berättade i samband med sin landslagscomeback i mars att det är tufft att vara ifrån familjen.

När han fick frågan om hur de reagerade på att han var tillbaka i Blågult kom tårarna.

– Det är ingen bra fråga du ställer. Jag hade Vincent här som faktiskt grät när jag lämnade honom. Men det är okej..., sa han, innan han tvingades ta en paus.

”Då borde du åka till sjukhuset”

När restriktionerna tillät reste han till Sverige för att spendera två månader med familjen.

Nu är han tillbaka i Milano och Serie A. Senast i helgen gjorde han dubbla mål för sitt Milan, som återfinns på en andraplats i tabellen. En annan av hans gamla arbetsgivare, Manchester United, har det desto tuffare på sitt håll. Ibrahimovic skickar en syrlig passning till klubben.

– De fokuserar för mycket på dåtiden. När jag kom dit sa jag: ”Jag är här för att fokusera på nutiden och skapa min egen historia”. Men om du har för mycket historia blir det en cirkel. Då borde du åka till sjukhuset och rensa ut skallen, säger han till The Guardian.


Rankning: Så bra är playofflagen i Sveriges väg till VM

Bank: Magdalena Eriksson står mitt i gyttjan


ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

BANK: Det går inte att jämföra Zlatan med någon alls

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Herrlandslaget i fotboll

Helena Seger

Manchester United