Ikonen är smittad – vårdas på sjukhus

Frun: ”Snälla, be för oss”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Rustu Recber, 46, har smittats av corona.

Nu vårdas den förre Barçaspelaren och turkiske nationalikonen på sjukhus.

”Vi är i chock”, skriver hans fru på Instagram.

Det är i skrivande stund okänt hur allvarligt Rustu Recbers tillstånd är. Hans fru, Isil, berättar att han på väldigt kort tid gick från att vara fullt frisk till att plötsligt utveckla alla symptom.

”Jag önskar att jag hade roligare nyheter att förmedla, men sanningen är att min make har lagts in på sjukhus efter att ha diagnosticerats med covid-19. Det är allvarliga tider nu. Jag hoppas verkligen att folk är försiktiga där ute och respekterar myndigheternas rekommendationer”, skriver hon.

”Är det värsta”

Hon och barnen är ännu inte smittade.

”Vi har testats negativt, men Rustu är på sjukhuset och vi får inte lov att träffa honom. Det är det absolut värsta, att vi inte få vara med honom. Vi ber till gud och sätter vår tillit till läkarna. Snälla, be för oss”, skriver hon.

Flest landskamper

Rustu Recber spelade för det turkiska landslaget i nästan två decennier. Han är med sina 120 landskamper nationens meste landslagsman genom tiderna. Han spenderade större del av karriären i storklubben Fenerbahce men gjorde även en sejour i FC Barcelona mellan 2003 och 2006.

Rustu Recber.
Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Rustu Recber.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN