Publicerad 2020-06-20

Emil Forsberg fick sin första start sedan återstarten.

Men showen stals av en annan skandinav.

Erling Braut Haaland avgjorde toppmötet med två mål.

Den norske 19-åringens succé bara fortsätter. De dubbla fullträffarna gör att han nu står på 13 gjorda mål på 14 matcher.

1-0-målet kom i den 30:e minuten, på assist från 17-årige amerikanen Giovanni Reyna. Det andra målet gjorde Haaland sent in på tilläggstid – och det var ett riktig ”måltjuvsmål”. Norrmannen störtade fram, halkade och föste in bollen med ryggen.

Emil Forsberg var tillbaka från start.

Forsberg fick 74 minuter

Emil Forsberg lyckades inte förvalta sin numera sällsynta chans från start. Den svenske landslagsmannen fick 74 minuter på sig innan han byttes ut.

28-åringen har fått sparsamt med speltid på senare tid och inför lördagens match gick tränaren Julian Nagelsman ut och bekräftade att ”Foppa” är missnöjd.

– Han är inte nöjd med sin speltid, men han hanterar det som ett proffs, sa Nagelsman.

Matchen slutade 2–0 till Dortmund, som i och med segern säkrar andraplatsen i Bundesliga den här säsongen. Bayern München säkrade ligatiteln i tisdags.