Lyonbussen vandaliserad inför klassikermötet

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Lyon spelarbuss attackerades av hemmafans inför match.

Lyons hörnläggare attackerades av hemmafans under match.

Klassikermötet i Ligue 1 mellan Marseille och Lyon hade en stökig inramning.

Både L’Equipe och RMC rapporterar om att bortalaget Lyons spelarbuss angreps av projektiler från Marseillesupportrar när den anlände till Orange Vélodrome-stadion under söndagen.

Tre fönster ska ha förstörts, varav ett av dem nära platsen där målvakten Anthony Lopes vanligtvis sitter i bussen enligt L’Equipe.

”Drabbade av ett bakhåll”

– Vi har blivit drabbade av ett bakhåll. Om det fortsätter så här kommer vi inte spela, sade Lyonordföranden Jean-Michel Aulas, som även han fanns med på den attackerade bussen, enligt L’Equipe.

Matchen, som sparkade igång på en fullsatt arena klockan 21, har föranletts av enorma mängder Marseillefans som marscherat på stadens gator, med rökpjäser, pyroteknik och liknande tillhanda.

Kravallpolis vid hörnflaggan

Det blev inte direkt lugnare när matchen drog igång.

När Lyon skulle slå en hörna bara några minuter efter avspark så regnade det ner diverse saker från läktarna på de Lyonspelare som var ute vid hörnflaggan. Hörnan fick till slut slås med kravallpolis som täckte den stackars Lyonspelaren. I övrigt riktades en hel del ramsor och laserpekare mot Lyontränaren Rudi Garcia, som så sent som i våras tränade Marseille. Ett klubbyte som inte direkt varit populärt hos Marseillefansen.

Payet hjälte

Desto gladare var hemmafansen efter slutsignalen i det upphaussade mötet. Två mål av Dimitri Payet gav Marseille segern med 2–1, efter att man fått försvara en uddamålsledning under den avslutande halvtimmen med en man mindre efter Alvaro Gonzalez utvisning.

Foto: Daniel Cole / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.