Allsvenskan i fotboll

Raseri i Malmö FF efter matchflytten

Av: 

Gustaf Ränkeskog

FOTBOLL

Häckens match mot Djurgården på onsdag flyttas på grund av ett flertal spelare på landslagsuppdrag.

Då rasar Malmö FF:s sportchef.

– Vi känner oss grundlurade, säger Daniel Andersson till Kvällsposten.

Först fick de ett nej.

Sedan överklagade Häcken beslutet och fick rätt.

Detta innebär att matchen, som skulle spelats mindre än 24 timmar efter Sveriges U21-landslag möter Italien, flyttas. Ett U21-landslag med fyra Häckenspelare – Daleho Irandust, Pontus Dahlberg, Leo Bengtsson och Patrik Wålemark.

– Ett väntat, men ändå ett lika skönt besked. Vi hade svårt att se, om man läser tävlingsbestämmelserna, att man skulle kunna ta något annat beslut, sade Häckens klubbchef Marcus Jodin efter att hans klubb fått rätt av överklagandenämnden.

”Vi vill inte möta dem”

Men det är inte alla som gläds över beslutet.

Malmö FF har Anders Christiansen (Danmark), Arnor Traustason (Island), Isaac Kiese Thelin (Sverige) och Felix Beijmo i U21-landslaget, som samtliga spelare på tisdag kväll.

Isaac Kiese Thelin och Anders Christiansen spelar landskamper på tisdag

– Vi vill inte möta Örebro på torsdag. Vi har fyra spelare som är i väg med landslag som spelar match på tisdag kväll. Men vi rättar oss efter den överenskommelse samtliga allsvenska lag träffade inför säsongen, säger sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten och fortsätter:

– Alla klubbar var överens inför säsongen att om vi skulle kunna hinna spela klart säsongen fanns det inget annat sätt att göra än att spela nära efter landslagsuppehållen. Alla var överens om det. Sedan förstår jag att alla då var i ett läge då vi verkligen ville få i gång säsongen och att man nu, när i är här, befinner sig i situationer då man tänker på sig själva.

”De stora förlorarna”

Daniel Andersson, som valt att inte överklaga speldatumet mot Örebro trots att man inte vill spela den dagen, ifrågasätter överklagandenämndens beslut men vill samtidigt inte kritisera Häcken eller något enskilt lag.

– Vi känner oss grundlurade. De stora förlorarna nu är lagen som kvalar till Europa. De måste ha räknat med att Djurgården inte går till Europa League. För om de gör det finns det inget datum att spela den på, för det går inte under kommande landslagsuppehåll, säger Malmö FF:s sportchef.

Sportbladet söker Cecilia Hager, som sitter på ordförandeposten i SvFF:s överklagandenämnd.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Månadens lag i allsvenskan: Augusti

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

BK Häcken

Fotboll

Malmö FF

Daniel Andersson (Fotboll)

Djurgårdens IF

Anders Christiansen