Tung förlust för Rosengård – fortsatt nollade i CL

Uppdaterad 2022-11-25 | Publicerad 2022-11-24

Ett skadeskjutet Rosengård fick se drömmarna om Champions League-avancemang gå upp i rök i Portugal.

Efter virrigt försvarsspel från svenska mästarinnorna kunde Benfica göra matchens enda mål.

– Det är tufft. 1-0 är tufft. Det är bara ett mål, säger Mia Persson till DAZN.

Rosengård åkte till Portugal med förhoppningen om att ta sina första poäng i Champions League-gruppspelet och drömde om att tag sig vidare till en åttondelsfinal.

Men de drömmarna smulades sönder när Benfica utnyttjade det faktum att svenska mästarinnorna kom till Lissabon med en nykomponerad backlinje.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

För med de tre mittbackarna Emma Berglund, Athinna Persson Lundgren och Rebecca Knaak på skadelistan fick Bianca Schmidt chansen från start tillsammans med Guðrún Arnardóttir.

I den 23:e minuten klädde Cloé Lacasse på egen hand av Rosengårds försvarslinje när hon bröt in från vänster och lurade upp Bianca Schmidt på läktaren innan hon testade skott. Ett skott som täcktes av Arnardóttir, men bollen studsade kanadensiskans väg och hon kunde relativt enkelt ge hemmalaget ledningen.

Målet skakade om Rosengård och gav Benfica självförtroende. Bara minuter seranre fick Jessica Wik rädda på mållinjen efter att Teagan Micah blivit rundad och i den 30:e avlossade Pauleta ett farligt skott.

– I första halvlek kommer vi inte upp i nivå. Vi är inte nöjda med den insatsen, säger Fiona Brown till DAZN och fortsätter:

– De tog chansen. Vi skapade inte tillräckligt för att straffa dem.

Det var intensiva diskussioner Rosengårdsspelarna mellan när de lämnade planen i halvtid och även om svenskorna skapade några chanser i den andra halvleken så blev det inga fler mål i matchen.

– Det är tufft. 1-0 är tufft. Det är bara ett mål och det känns som att du alltid kan göra ett mål, säger lagkapten Mia Persson till DAZN och fortsätter:

– Men jag känner att det är lite små detaljer som vi måste jobba på till nästa match. Det är tufft just nu men vi är redo att köra igen nästa match. Vi måste hålla mer i bollen. Det känns som att vi gömmer oss ibland. Alla måste vara spelbara och röra sig när vi har bollen.

Nu får Rosengård hoppas på revansch när lagen möts på Malmö IP den 7:e december.

– Nu har vi mött dem en gång så jag känner att vi är lite bättre förberedda inför hemmamatchen mot dem. Vi går för tre poäng i varje match, säger Persson.

Tidigare under kvällen besegrade Barcelona Bayern München med 3–0 på Camp Nou vilket innebär att de spanska fjolårsfinalisterna toppar gruppen på nio poäng. Bayern München står på sex poäng, Benifca på tre och Rosengård ligger sist med noll poäng.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!