Djurgården stänger av spelare misstänkt för brott

Uppdaterad 2022-10-06 | Publicerad 2022-10-03

Djurgården Fotboll har beslutat att stänga av en spelare i herrtruppen som är frihetsberövad, meddelar klubben.

Spelaren ska ha gripits av polis under natten till måndag och är misstänkt för brott.

– Jag har en person anhållen för våldtäkt, en man i 20-årsåldern, jag kan inte berätta särskilt mycket mer, säger åklagarassistenten Frida Vedin.

Uppdatering: Den misstänkte Djurgårdsspelaren begärs häktad


OBS! I en första version av artikeln låg det under en kort stund ett automatiserat videoklipp och en delningsbild på en spelare i Djurgården. Spelaren har ingenting med det inträffade att göra. Sportbladet ber om ursäkt för detta.


Under måndagsförmiddagen har Djurgården Fotboll tagit beslutet att stänga av en herrspelare i allsvenskan från verksamheten.

Natten till måndagen uppges spelaren ha frihetsberövats av polis och är misstänkt för brott.

– Det ska ha skett i helgen. Mer kan inte jag inte säga just nu, säger åklagarassistenten Frida Vedin till Sportbladet.

Senare uttalade sig Vedin, som leder förundersökningen, även i ett pressmeddelande.

– Efter ett inledande förhör kommer mannen att höras under dagen i närvaro av offentlig försvarare. Även vittnen kommer att höras för att vi ska få en bild av händelsen. Senast på torsdag kommer jag besluta om mannen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

”Följer polisutredningen”

Djurgården skickade ett pressmeddelande om händelsen under måndagsförmiddagen.

”Djurgården Fotboll följer polisutredningen och har för närvarande inga ytterligare kommentarer kring ärendet”, skriver klubben på den officiella webbsidan.

– Vi fick vetskap om det och då är det självklart att vi kommunicerar något. Det är en spelare i herrtruppen och nu väntar vi på polisutredningen. Spelaren blev frihetsberövad av polisen under natten till måndagen. Han är misstänkt för brott och Djurgården följer polisutredningen. Vi har inga andra kommentarer i ärendet, säger sportchefen Bosse Andersson.

OBS! I en första version av artikeln låg det under en kort stund ett automatiserat videoklipp och en delningsbild på en spelare i Djurgården. Spelaren har ingenting med det inträffade att göra. Sportbladet ber om ursäkt för detta

LÄS VIDARE

Följ ämnen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.