Ny förlust för Sundsvall – sågas av egna tränaren

Uppdaterad 2022-09-12 | Publicerad 2022-09-11

Ännu en förlust för den allsvenska jumbon Gif Sundsvall.

Efter den första halvleken mot Elfsborg sågades Giffarna av lagets tränare Brian Clarhaut.

– Det var det sämsta jag sett sedan jag tog över, säger han till Discovery.

Gif Sundsvall är på väg ut ur allsvenskan. Nykomlingen har sju poäng upp till kvalplats, och i dag förlorade Giffarna hemma mot Elfsborg med 2–0.

Bortalaget tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Michael Baidoo. Med några minuter kvar till halvtidsvilan var det dags för Baidoo igen, när Elfsborg tilldömdes en straff.

PLUS: Jackpott för AIK:s unga satsning. Se och lär, Sundsvall

Mittfältarens sjätte mål

Mittfältaren var säker från straffpunkten och 2–0 innan paus var ett faktum. Det var Baidoos sjätte mål på fjorton allsvenska matcher.

En som inte var nöjd med den första halvleken var Giffarnas tränare Brian Clarhaut. Amerikanen tog över tränaransvaret tidigare under säsongen efter att Henrik Åhnstrand tvingats lämna – och han var minst sagt besviken med sitt lags insats.

”Fruktansvärd första halvlek”

– Jag tycker att det var en fruktansvärd första halvlek. Den första halvleken var det sämsta jag sett sedan jag tog över som tränare här. Vi visste vad de ville göra, men vi kunde inte hantera det. Det var inte bra nog, säger Clarhaut till Discovery.

Några fler mål blev det inte och matchen slutade med en 2–0-seger till Elfsborg.