Tung förlust för United mot Brighton efter sen straff

Manchester United föll i Premier League – jagas av Liverpool

Uppdaterad 2023-05-08 | Publicerad 2023-05-04

Manchester United var på väg mot ett kryss borta mot Brighton i Premier League.

Men i slutsekunderna fick hemmalaget straff efter att bollen tagit på Luke Shaws arm.

Alexis Mac Allister klev fram som hjälte för Brighton när han säkert dunkade in 1–0 i den 99:e minuten.

Manchester United med Victor Nilsson Lindelöf från start, var ute efter en ny trepoängare i jakten på en Europaplats.

Borta mot Brighton var man på god väg mot att få med sig en poäng. När 98 minuter passerat stod det alltjämt 0–0 i matchen.

Avgjorde på straff – i 99:e (!) minuten

Men då träffades Luke Shaw av en boll på armen när han gick upp i en luftduell. Efter en VAR-granskning pekade domaren Andre Marriner – till hemmapublikens stora förtjusning – på straffpunkten.

Fram till elvameterspunkten klev argentinaren Alexis Mac Allister. Och världsmästaren gjorde inget misstag, när han säkert dunkade in bollen i nät bakom en chanslös David de Gea i Uniteds mål.

Spanjoren hade dessförinnan stått för flera viktiga räddningar när Brighton låg på för ett segermål i slutminuterna av matchen.

”Kostar oss matchen”

Resultatet innebär att Brighton fick revansch för nederlaget i FA-cupsemifinalen mot just United för två veckor sedan där man föll efter straffar.

– Det liknade med hur det såg ut på Wembley. Vi gjorde allt för att vinna men kunde inte ta vara på våra chanser. Men i slutändan fick vi straffen och det var en skön vinst, säger matchhjälten Alexis Mac Allister till Sky Sports.

– Ett dumt misstag, det kostar oss matchen, säger en bedrövad Luke Shaw till Sky Sports.

Trots förlusten innehar Manchester United alltjämt fjärdeplatsen i ligan, två poäng bakom Alexander Isaks Newcastle på tredje plats.