Lovorden till svensken: ”Har störst chans att nå Uniteds A-lag”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Pep Guardiola är klar, står Lionel Messi på tur? Dessutom får en talangfull svensk utrymme i Manchesters lokaltidning.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SVENSKA SNACKIS

Anthony Elanga går som tåget i Manchester Uniteds akademi. Ole Gunnar Solskjaer är som bekant inte främmande för att lyfta upp yngre talanger i A-truppen vilket får lokaltidningen Manchester Evening News att slå ett slag för svensken.

”Frågar man personer på insidan från Uniteds träningsanläggning vilken yngling som har störst chans att nå A-laget den här säsongen skulle troligtvis alla säga: Anthony Elanga”, skriver MEN. Den svenske anfallaren utsågs nyligen till årets unga spelare, en utmärkelse som tidigare har gått till namn som Marcus Rashford och Mason Greenwood. ”Det visar hur högt man håller honom”, menar MEN och tillägger att: ”Han är visserligen bara 18 men är redan en nyckelspelare på den nivån”.

Foto: Jan Kruger / Getty Images Europe

DAGENS NATIONELLA SNACKIS

Att Pep Guardiola förlänger sitt kontrakt med Manchester City får de brittiska tabloiderna att dra igång Lionel Messi-ryktet på nytt. Spanjoren sägs ha tackat nej till både Juventus och PSG vid något tillfälle för att stanna i Premier League-klubben. Vilket i sin tur öppnar för en flytt till England för 33-årige Messi.

Nyheten om kontraktsförlängningen kommer bara dagar efter att Messi rutit ifrån i media: ”Jag är rätt trött på att alltid bära ansvar för problemen i den här klubben”, sa han och syftade då på en intervju med Antoine Griezmanns före detta agent. Att argentinaren inte ser ut att trivas allt för mycket i Barcelona längre öppnar än mer för en övergång. ”Hela bandet är snart återförenat”, menar Daily Mail och syftar då främst på Guardiola, Messi och Ferran Soriano (numera VD i City).

DAGENS CITAT

”Det skedde helt klart på grund av (den höga) intensiteten den här säsongen. Det är ingen bortförklaring, enbart en förklaring”, – Jürgen Klopp om skadan på Joe Gomez under landslagsuppehållet. Liverpool-tränaren har just nu endast en senior mittback (Joel Matip) att tillgå.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS SILLY

Olivier Giroud är föga förvånande inte nöjd med speltiden i Chelsea. Efter att hans agent gått ut och påpekat att ”Frank Lampard uppenbarligen föredrar Tammy Abraham” har rykten florerat kring vilken klubb som kan bli fransmannens nästa. West Ham ska ha hört sig för men även Inter uppges visa intresse för anfallaren som kan lämna redan i januari.

DAGENS COMEBACK

Ricardo Pereira kan vara aktuell för spel i Leicesters möte med Liverpool. Ytterbacken, som drabbades av en allvarlig knäskada kort innan pandemiuppehållet, tränar för fullt med laget igen. 90 minuter lär vara för mycket begärt men det är i alla fall ett steg i rätt riktning för 27-åringen som fram till skadan i mars var en av ligans bästa spelare.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

DAGENS HETLUFT

Det irländska förbundet utreder just nu om Stephen Kenny gick över gränsen inför mötet med England förra veckan. Förbundskaptenen visade nämligen en video för spelarna med tydliga anti-England-budskap. Ett vittne beskrev det som ”ren propaganda” och flera andra har också reagerat på tilltaget. I slutändan fungerade det inte särskilt väl, Irland föll med 0–3.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.