Janogy sänkte sin gamla klubb – ny seger för Hammarby

Publicerad 2021-06-20

Alice Carlsson och Madelen Janogy.

Hammarby tog tre nya damallsvenska poäng borta mot Piteå.

Segerorganisatörer? Ett par före detta Piteåstjärnor.

Madelen Janogy stod för två av målen, och Nina Jakobsson för ett, när Hammarby vann komfortabelt med 3–0.

– Det var väldigt speciellt, säger Janogy.

Med en OS-trupp som ska tas ut innan månaden är slut så väntar viktiga matcher för Madelen Janogy under resterande del av juni månad.

Och hon började perioden efter landslagsuppehållet på bästa möjliga sätt – mot sin gamla arbetsgivare.

Efter blott ett par minuter fick Janogy kliva fram för att förvalta straff efter att en Piteåspelare dragit lite för mycket i Ellen Wangerheims arm i straffområdet.

25-åringen från Falköping gjorde inga som helst misstag när hon säkert borrade in straffen till 0–1 på tavlan.

När ledningen utökades i andra halvlek så var det återigen Janogy som låg bakom.

”Firade lite kanske”

Efter vackert förarbete av Matilda Vinberg kunde Janogy, påpassligt och lurigt, placera in ett oväntat skott vid den första stolproten till 0–2.

– Jag tänkte att ofta går man på bortre när man viker in så där. Så jag chansade och sköt mot första, säger Janogy om hennes andra mål.

Landslagsyttern sticker inte under stol med att det var speciellt att vara tillbaka på LF arena.

– Jag hade väldigt fina år i Piteå och har många av mina nära vänner här.

Stöd från läktaren också?

– Jag hade vänner på läktaren och även i motståndarlaget på planen, haha.

Med vännerna i åtanke så var det inga euforiska målfiranden efter varken hennes första eller andra mål.

Men visst firade du lite ändå?

– Haha, ja. Lite kanske. Men det är min gamla klubb, så det var ju inget vilt firande.

Släkten är värst

Piteå hade sent omsider chans till en reducering när de också fick en straff, men Anna Tamminen läste Jennie Nordins försök från elva meter och fick därmed hålla nollan. I stället skulle Nina Jakobsson, en annan före detta Piteåspelare, fastställa slutresultatet på tilläggstid med en vacker soloprestation.

Tre mål och tre poäng alltså för Hammarby – som därmed för stunden klättrade upp till en tredje plats i en haltande tabell.

Är det där ni siktar på att vara vid säsongsslut också?

– Man får inte glömma bort att vi är nykomlingar. Vi är medvetna om att det är en resa vi gör. Fokus ligger bara på att fortsätta utbvecklas och göra det vi ska. Jobba hårt och inte tänka på så mycket mer än det.

Se OBOS damallsvenskan – starta ditt abonnemang här!