Thern aktuell för Djurgården

Publicerad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Simon Thern lämnar IFK Norrköping.

Men han kan bli kvar i allsvenskan.

Nu pågår inledande samtal med Djurgården.

I ryktesfloran på sociala medier spekuleras det om en övergång till Djurgården. Det är inte första gången Simon Thern sägs vara aktuell för Blåränderna. I början av juni hävdade Fotbolldirekt att ”Djurgården är ett alternativ” för 28-åringen.

Flytt utomlands?

Enligt Sportbladets uppgifter finns det kontakt mellan Djurgården och Therns representanter. Mittfältaren ska dock i första hand vara inställd på en flytt utomlands sedan kontraktet med IFK Norrköping löpt ut.

– Det är många spelare som vill avvakta utländska transferfönster i vinter, det gäller Thern också, säger en källa till Sportbladet.

Om en utlandsflytt inte går att lösa är klubbar runt Stockholm ett hett alternativ då Thern har familj i huvudstadsområdet.

Inte nära övergång – just nu

Vad Sportbladet erfar är Thern än så länge inte nära en övergång till Djurgården även om det alltså förekommit inledande, förutsättningslösa samtal mellan parterna.

Thern har tidigare representerat Helsingborg, Malmö FF, AIK och IFK Norrköping i allsvenskan.

Beundrar Bosse

I en intervju med Sportbladet har han uttryckt sin beundran för Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

– Jag gillar verkligen Bosse. Han måste ju kunna trolla på något jävla vänster. De var i princip i konkurs och nu sitter klubben med massa miljoner på banken och mår jättebra. Han har räddat Djurgården, sa Thern sommaren 2018.

Sportbladet har sökt Bosse Andersson och Simon Thern för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.