Ny förlust för Degerfors.

Sänktes av ett snöpligt självmål borta mot Sirius.

Har nu släppt in tolv mål på tre matcher.

IK Sirius tog under söndagen emot Degerfors IF hemma på Studenternas.

Efter drygt två minuter tog Sirius ledningen när Johan Karlsson placerade in bollen bakom Diawara i Degerforsmålet.

När klockan hade närmat sig halvtimmen utökades ledningen för Sirius. Nahom Netabay kom förbi på högerkanten och slog ett inlägg – i ett försök att nicka hem bolle egen målvakt fick mittbacken Gustav Granath felträff och nickade bollen i eget mål.

Efteråt klappades Granath om av både Degerfors- och Siriusspelare.

”Det här är vår borg”

Degerfors skapade några heta chanser i andra halvlek men lyckades inte få hål på Siriusmålvakten David Mitov Nilsson. Och matchen slutade 2–0.

Det innebär att Sirius studsar tillbaka efter storförlusten mot Djurgården senast. Och går upp på en 9:e plats i allsvenskan.

Sirius Jacob Ortmark mötte idag sitt gamla lag Degerfors och var efteråt nöjd med lagets insats.

– Vi jobbar stenhårt för varandra och har en bra attityd genom hela matchen. Det här är vår borg och fansen är med oss, säger han till Discovery efter matchen.

Det är tredje raka förlusten Degerfors som släppt i 12 mål på lika många matcher.

– Förlust med 2–0 så känslan just nu är ju skit. I andra halvlek har vi lägen för att iallafall göra mål men det är inte vår dag idag helt enkelt, säger Degerfors Sebastian Olsson till Discovery efter matchen.