Degerfors fick en mardrömsstart mot Gif Sundsvall.

Men värmlänningarna arbetade sig ikapp och har just nu ena benet i allsvenskan.

– En kass start men vi jobbar oss in på ett helt okej sätt, säger Johan Bertilsson i Dplay.

Det var inte den starten Degerfors ville ha.

Jamie Hopcutt fick bollen till vänster i straffområdet och vände upp och sköt. Via Erik Lindells ben styrdes bollen i nät och gav Gif Sundsvall ledningen efter bara en minuts spel.

Bara minuten efter fick ”Giffarnas” anfallare Pontus Engblom ett friläge men sköt utanför.

Men trots den tidiga smällen skulle Degerfors resa sig.

Victor Edvardsen stack i djupled och fick bollen serverad på vänsterkanten. 24-åringen vände upp och slog ett inlägg till en framstormande Johan Bertilsson som nickade in 1–1 i 29:e minuten.

– Det är klart att det inte var en bra start och de får läge direkt efter. Men vi är här, närvarande och ska ge allting och det märks, säger Johan Bertilsson i Dplay.

Kan avancera – trots förlust

Degerfors var inför matchen fem poäng före Jonköpings Södra. Därmed kan man avancera till allsvenskan under eftermiddagen även om man förlorar. Då måste Jönköpings Södra spela oavgjort eller förlora mot Trelleborg, annars avgörs allt i sista omgången.