Då spelas cupmatchen

Publicerad:
Uppdaterad:
Hammarbys cupmöte mot Trelleborg har flyttats efter coronautbrott i klubben.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Hammarbys cupmöte mot Trelleborg har flyttats efter coronautbrott i klubben.

FOTBOLL

Covid fortsätter härja i Hammarby.

Därför har förbundet beslutat att flytta den uppskjutna cupmatchen mot Trelleborg till 1 april.

Därmed kan Djurgården alltså inte spela sin semifinal i helgen.

Totalt 21 spelare och ledare i Hammarby har insjuknat i covid-19. Det larmade Bajen om under tisdagen. Därmed var det ingen överraskning att svenska fotbollförbundet tävlingskommitté valde att skjuta ytterligare på Hammarbys kvartsfinal i svenska cupen mot Trelleborg, som egentligen skulle ha spelats i lördags.

Då spelas kvartsfinalen och semifinalen

Tävlingskommittén har nu beslutat om att flytta kvartsfinalen till 1 april vilket betyder att Djurgårdens semifinal mot Hammarby/Trelleborg kan spelas först 4 april.

”En konsekvens av beslutet blir att den semifinal (mot redan klara hemmalaget Djurgården) planlagd till den 21 mars följaktligen inte kan spelas då. TK har beslutat att den istället ska spelas den 4 april klockan 13.00”, skriver TK.

Förbundet öppnar dock för att datumet kan ändras om Trelleborg och Hammarby själva kommer överens om det.

”Samtidigt som TK beslutar att Hammarby-Trelleborg ska spelas torsdag 1 april klockan 19.00 ger man också föreningarna möjligheten att tidigarelägga matchen till söndag den 28 mars kl 13.00 om man kan komma överens om det. Ett besked om det ska i så fall inkomma till SvFF senast måndag 22 mars”.

Missnöje i Trelleborg

Salif Camara Jönsson är sportchef i TFF och inte riktigt nöjd med situationen.

– Tråkigt nog blev det inte som vi hade hoppats på, men vi får acceptera beslutet som tagits, men det är kanske inte helt optimalt för oss.

Du låter besviken?

– Vi har fått chansen att lämna in vad vi velat, det har vi gjort – och Hammarby har lämnat in sitt. Men sedan har TK tagit det här beslutet, det är klart man ska ta hänsyn till smittan, men vi hade önskat att vi kunde spela matchen tidigare. 1 april är inte optimalt för oss som har ett genrep den 4, säger Camara Jönsson och fortsätter:

– Vi ville spela nu till helgen, så snabbt som möjligt. Men som det ser ut i Hammarby nu har det inte varit möjligt. Men vi fattar ju att de måste bli friska, ur ett smittskyddsperspektiv förstår vi att man fattat det här beslutet, vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för Hammarby.

Bosse: ”Speciell situation”

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, om beslutet.

– Det är en speciell situation eftersom vi varit inne på att spela semifinalen på söndag. Men vi har följt utvecklingen och rättar oss efter TK:s beslut. TK har sagt att semifinalen inte kan genomföras. Då får det bli 4 april i stället, vilket vi tycker i så fall blir ett bra datum, säger han och avslutar:

– I helgen blir det en träningsmatch mot Östersund i stället för cupsemifinal. Matchen mot ÖFK spelas på lördag 13.00.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Trelleborg väntar i cupkvarten för Hammarby.
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.