”Horribelt – ber om ursäkt till alla mammor”

Ronaldo om frisyren i VM 2002

Publicerad:
Uppdaterad:
Ronaldos uppmärksammade frisyr under VM 2002.
Foto: Murad Sezer / TT NYHETSBYRÅN
Ronaldos uppmärksammade frisyr under VM 2002.

FOTBOLL

VM-hjälte 2002.

Med en uppmärksammad frisyr.

– Jag ber om ursäkt till alla mammor vars söner skaffade samma frisyr, säger Ronaldo.

Ronaldo är en av de största i Brasilien och noterades för 62 mål på de 98 landskamper han gjorde för landet. I en intervju med Sports Illustrated berättar den tidigare anfallaren nu om vilka mål som betytt mest för honom.

– De två jag gjorde mot Tyskland i VM-finalen 2002. Det var inte mina snyggaste mål, men de viktigaste. Två år tidigare (efter en svår knäskada) trodde ingen att jag skulle kunna spela fotboll igen – och så vann jag skytteligan och vi vann VM (2–0 i finalen), säger brassen.

Något annat som blev uppmärksammat den VM-sommaren var Ronaldos frisyr.

– Jag ber om ursäkt till alla mammor som fick se sina söner skaffa samma frisyr. Jag frågade mina lagkamrater om de gillade frisyren och de sa: ”nej, den är fruktansvärd, gör dig av med den”.

President med ambitioner

Sedan hösten 2018 är den numera 44-årige Ronaldo president för La Liga-klubben Real Valladolid. För Sports Illustrated berättar brassen att han någon gång vill sälja klubben för att gå med vinst – men inte förrän han tagit klubben, i nuläget på 16:e-plats i tabellen, till nästa nivå, vilket för Ronaldo innebär att fajtas om titlar och eventuellt kvalificera sig för spel i Europa.

– Jag kommer inte stanna här för evigt, för jag har andra framtidsplaner. Men det är för tidigt att prata om det, jag vill göra klubben större och mycket bättre än vad den var när jag tog över. Efter det får vi se.

Ronaldo avslutade sin spelarkarriär 2011.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN