Erik Hamréns gäng är framme i playoff-final efter seger (2–1) mot Rumänien.

– Jag är så himla nöjd, säger Hamrén till isländska tidningen Visir.

Gylfi Sigurdsson har fått sparsamt med speltid i klubblaget Everton på senare tid, men i Islands landslag är han fortfarande den självklara ledaren.

Det visade han i kväll.

I playoff-semifinalen mot Rumänien var det han som klev fram som stor hjälte med två mål.

I den 16:e minuten tryckte han in ledningsmålet från distans, och i den 27:e placerade han iskallt in 2–0. Kort dessförinnan hade han dessutom fått ett mål (korrekt) bortdömt för offside.

– Det känns helt fantastiskt, säger Sigurdsson till Visir.

Hamrén lyrisk

I den 62:a minuten reducerade Alexandru Maxim på straff, men närmare än så kom inte Rumänien.

Vid slutsignal bröt Islands svenske förbundskapten Erik Hamrén ut i ett rejält firande.

Efteråt hyllade han sina spelare, men också de blott 60 åskådare som tilläts komma in på arenan.

– De lät som 6 000! Självklart hade vi önskat oss fler fans på plats, men jag är säker på att alla där hemma i tv-sofforna är väldigt glada denna kväll, säger Hamrén.

Nu är Island vidare till playoff-final. Där väntar Ungern (som slog ut Bulgarien efter seger 3–1). Den direkt avgörande matchen spelas den 12 november.

– Vi har redan börjat förbereda oss inför den matchen, säger Hamrén.