Timo Werner bröt måltorkan, men Chelsea sjabblade bort segern.

På tilläggstid kvitterade Southampton till 3–3.

– Vi är besvikna, säger tränaren Frank Lampard.

I somras köpte Chelsea in den tyske stjärnanfallaren Timo Werner för över en halv miljard kronor. 24-åringen värvades in som tilltänkt målkung, men gick mållös i sina fyra första Premier League-matcher.

I den femte lossnade det.

Werner gjorde både 1–0 och 2–0 inom den första halvtimmen hemma mot Southampton.

– Han såg vass ut. Viktigt för hans självförtroende och jag hoppas vi får se mer av den varan framöver, säger tränaren Frank Lampard.

Chelsea såg ut att gå mot en enkel seger.

Men icke.

Ny Kepa-tabbe

Minuter före paus reducerade Danny Ings till 2–1 och i den 57:e kvitterade Che Adams till 2–2 efter ett tveksamt ingripande av den redan kraftigt ifrågasatte målvakten Kepa Arrizabalaga (som fick starta då nyinköpte Edouard Mendy ådragit sig en skada under landslagsuppehållet).

– Kepa gjorde också två väldigt bra räddningar, men folk kommer säkert fokusera på det målet. Målvakter på den här nivån måste ha bra psyke, säger Frank Lampard.

Sent kvitteringsmål

I den 59:e minuten gav Kai Havertz återigen Chelsea ledningen, men på tilläggstid höll sig Southampton-mittbacken Jannik Vestergaard framme och tryckte in 3–3, vilket blev slutresultatet.

– Vi är frustrerade och besvikna, säger Lampard.