AFC stöttar beslutet: ”Tycker inte det här är roligt alls”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
AFC Eskilstuna uttrycker en stark oro inför mötet med coronadrabbade Umeå.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
AFC Eskilstuna uttrycker en stark oro inför mötet med coronadrabbade Umeå.

AFC Eskilstuna stöttar beslutet att spela söndagsmatchen mot ett coronadrabbat Umeå FC som planerat.

Samtidigt som de uttrycker förståelse för motståndarnas tuffa situation.

– Vi är livrädda. Vi tycker inte det här är roligt alls och tycker synd om Umeå, säger klubbens evenemangs- och säkerhetsansvarige Gino Torlo till Sportbladet.

Efter att Umeå FC drabbats av hela elva bekräftade fall av covid-19 i sin trupp så ville de få söndagens match mot AFC Eskilstuna uppskjuten.

En önskan som inte gick igenom.

”Under torsdagen skickade Umeå FC in en framställan om att få helgens match i Superettan mot AFC Eskilstuna uppskjuten pga den extrema situation man befinner sig i med elva konstaterade Covid-19 fall i A-truppen. Under eftermiddagen kom beskedet från SvFF tävlingskommitté; matchen skall genomföras som planerat”, skrev Umeå på sin hemsida igår (fredag).

Motståndarna, AFC Eskilstuna, stöttar däremot beslutet att spela som planerat.

– Jag skickade en skrivelse till förbundet där vi skrev att ett; när vi var sjuka och hade åtta fall så kunde inte vår match flyttas, och två; innan säsongen hade klubbcheferna ett möte tillsammans där de kom överens om att spela matcher. Det är på grund av det ekonomiska. Vi klarar oss knappt nu och det hade varit förödande att ställa in matcher, säger Eskilstunaklubbens evenemang- och säkerhetsansvarige Gino Torlo till Sportbladet.

”Resultaten gick åt helvete”

Torlo menar att AFC litar helt på att Umeås klubbläkare ”kan garantera att ingen som spelar har symptom eller minsta lilla misstanke om symptom”. Men han lägger också till:

– Vi är livrädda. Vi tycker inte det här är roligt alls och tycker synd om Umeå. För vi vet exakt hur det varit och vet hur det är att inte ha spelarna tillgängliga. Men vi vill att matchen spelas.

AFC, som är nästjumbo i superettantabellen, drabbades kraftigt av Covid-fall under inledningen av säsongen.

— Vi ville då helst flytta våra första fem matcher då vi inte hade några spelare alls. Resultaten gick åt helvete, i alla fem. Jag tycker det ska vara lika för alla. Sedan är inte någon i AFC skadeglad. Det är en hemsk situation. Man får inte visa sin starkaste sida, men det kunde inte vi visa mot dem heller (i det förra mötet lagen emellan, reds anm) när vi var sjuka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.