Super League (Fotboll herrar)

Uniteds vd Ed Woodward avgår efter Super League-fiaskot

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Super League faller samman.

Och en av de som drivit frågan hårdast, Manchester Uniteds vd Ed Woodward, avgår.

– Klubben är väl positionerad för framtiden och det kommer bli svårt att lämna den vid slutet av året, säger Ed Woodward i ett uttalande.

När beskedet om utbrytarligan Super League kom gick Uefas bas Alexander Ceferin till stenhårt angrepp på två specifika personer. Juventus ordförande Andrea Agnelli och Manchester Uniteds vd Ed Woodward. Båda två satt i European Club Association och hade sagt ja till det förslag på nytt Champions League-format som Uefa tagit fram.

– Jag arbetade som brottmålsadvokat i 24 år men behövde aldrig hantera sådana här personer, sa Ceferin och lade till följande om Andrea Agnelli:

– Jag har aldrig varit med om att någon ljugit så många gånger, och så ihållande som han gjorde. Jag pratade med honom i lördags eftermiddag och han sa att allt var lögner. Girighet får mänskliga värden att försvinna.

I öppen konfrontation med spelare

Men nu blir Ed Woodward först av fotbollspamparna att få betala notan för dubbelspelet. Under tisdagskvällen kom flera uppgifter om att Unitedbasen lämnar.

Strax efter New York-börsens stängning bekräftade Manchester United uppgifterna. Woodward lämnar dock klubben först vid årsskiftet. Däremot kom meddelandet tidigare än planerat.

En av ägarna, Joel Glazer, tackade Ed Woodward för insatserna i klubben. Han nämnde dock inget om Super League i pressmeddelandet.

Super League-fiaskot kan få än större implikationer för United. Enligt Daily Mails Mike Keegan funderar amerikanska ägarfamiljen Glazer, som tillsatt Woodward, på att sälja klubben när intäkterna från Super League ser ut att utebli.

Kort efter Woodward-nyheten kom också uppgifter om att Agnelli också kommer lämna sin roll i Juventus till följd av debaclet. Men dessa uppgifter tillbakavisades senare av Juventus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Ed Woodward
Publisert:

LÄS VIDARE

Nytt datum klart – då spelas Manchester United-Liverpool

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Super League (Fotboll herrar)

Manchester United

Fotboll