Drömmål av Ellen Gibson i Hammarbys vändning

Publicerad 2022-05-29

Hammarby krossade Kalmar i damallsvenskan.

Ellen Gibson gjorde ett drömmål och Madelen Janogy blev tvåmålsskytt i 5–1-segern.

– Vi tar kliv hela tiden, säger Janogy till Viaplay.

Alyssa Walker gav Kalmar ledningen i mitten av den första halvleken hemma mot Hammarby.

Men bortalaget skulle vända på steken i den andra halvleken.

Kvitteringen var ett självmål från Annie Habeeb och bara fyra minuter senare spelade Madelen Janogy fram Courtney Nevin till Hammarbys ledningsmål.

Drömmål av Ellen Gibson

Matchens läckraste fullträff kom från inhoppande Ellen Gibson när bollen gick ut till henne efter en hörna.

Gibsons träff på bollen kunde inte ha varit bättre och bollen satt klockrent i krysset.

Hammarbys seger blev till sist en storseger med 5–1 efter dubbla mål från Madelen Janogy i slutminuterna. Segern tar laget upp till sjunde plats i damallsvenskan samtidigt som Kalmar ligger kvar på elfte plats.

– Vi tar kliv hela tiden. Det visar vi i dag när de gör första målet men vi kommer tillbaka på ett fantastiskt sätt, säger Madelen Janogy till Viaplay.

– Vi ska bara fortsätta bygga på så är vi där vi vill vara.