Alexander Isak kvitterade mot Spanien – 63 sekunder efter kallduschen

Uppdaterad 2021-09-03 | Publicerad 2021-09-02

Mållös i EM.

När VM-kvalet återstartade klev Alexander Isak fram direkt.

– Det betyder väldigt mycket, säger han efter 2–1-segern mot Spanien.

Alexander Isak var en av Sveriges mest framstående spelare i sommarens EM, men 21-åringen gick trots detta mållös från turneringen.

Hemma på Friends Arena, i VM-kvalet mot Spanien, behövde han bara sex minuter på sig för att spräcka den då 424 minuter långa måltorkan i landslaget.

Och fullträffen kom lägligt.

”Skulle våga”

Spanien hade precis tagit ledningen med 1–0 via Carlos Soler när Isak alldeles efter avspark stal bollen och bombade in kvitteringen till 1–1 lågt i målvaktens vänstra hörn.

– När man släpper in mål så tidigt så kan man tappa lite energi, så det var skönt för mig och för laget ett få in kvitteringsmålet så snabbt. Väldigt skönt, säger Isak efteråt.

Det var hans sjunde mål i landslagströjan.

Snabbaste på 16 år

Det hann bara gå 63 sekunder mellan målen, vilket är den snabbaste repliken i en europeisk VM-kvalmatch på 16 år, enligt Gracenote.

I den 57:e minuten gav Viktor Claesson Sverige ledningen med 2–1, vilket också blev slutresultatet.