Stjärnan redo – efter 160 dagar

Janogy spelklar: ”Stor skillnad”

Publicerad:
Uppdaterad:
Madelen Janogy.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Madelen Janogy.

FOTBOLL

Madelen Janogy, 24, är redo för comeback.

Hon är tillgänglig för spel på söndag.

– Det ska verkligen bli kul, säger stjärnan till Fotbollskanalen.

Janogy, som slog igenom i landslaget med dunder och brak under VM 2019, tog en paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa och valde då att bryta sitt kontrakt med tyska storklubben Wolfsburg.

Häromveckan blev hon klar för damallsvenska Piteå.

Nu är hon också spelklar.

”Stor skillnad”

För Fotbollskanalen berättar 24-åringen att hon gjort sig tillgänglig för spel i söndagens match mot Eskilstuna. Får hon speltid där blir det hennes första tävlingsframträdande sedan den 10 mars (Algarve cup med landslaget).

– Nu är det fler bra dagar. När jag tog en timeout från fotbollen var det inte alls så här bra. Då var det många dåliga dagar och mycket problem med sömnen. Men det är klart, alla dagar är ännu inte bra hela tiden. Det finns fortfarande dagar som kan vara jobbiga. Men det är ändå en stor skillnad om man jämför med hur jag mådde för några månader sedan, säger Janogy.

”Hjälpt mig mycket”

Hon berättar att Rasmus Wallin Tornberg, idrottspsykologisk rådgivare i landslaget, varit ett stort stöd under den tuffa tiden.

– Han har hjälpt mig mycket med sömnen. Gett en del tips på vad man kan tänka på och så. Att inte stressa. Ibland kan det hjälpa att läsa innan man ska sova, ibland kan något annat hjälpa. Sådana saker bland annat, säger Janogy.

Piteå ligger just nu sjua i tabellen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.