HIF nära skräll – Peking kvitterade på tilläggstid

Uppdaterad 2018-04-10 | Publicerad 2018-02-17

Svenska cupen drog i dag igång på riktigt.

Då var Helsingborg nära att skrälla på Östgötaporten.

Men ett sent kvitteringsmål av lagkaptenen Andreas Johansson gjorde att matchen slutade 1–1.

Svenska cupen tjuvstartade förra helgen när Östersund besegrade Trelleborg med 3–0.

I dag drog cupspelet vidare, och då var vi nära på att få se en rejäl skräll.

På Östgötaporten, där IFK Norrköping tog emot superettan-laget Helsingborg, tog bortalaget ledningen i den första halvleken genom mittbacken Carl Johansson.

Norrköping, med nyförvärven Lars Krogh Gerson, Simon Thern och Jordan Larsson - med förflutet i HIF - i startelvan, såg länge ut att åka på en tung förlust inför det fortsatta cupspelet.

HIF:s nyförvärv Mamudo Moro kunde ha avgjort tillställningen med fem minuter kvar, men ghananen missade sitt friläge.

I stället tryckte ”Peking”-kaptenen Andreas Johansson in 1–1 i 95:e matchminuten via ribban, vilket blev det sista som hände i matchen.

– Vi är på rätt väg, det visade vi idag. Vi är på en helt annan nivå än förra året, säger HIF-målvakten Pär Hansson till C More efter matchen.

Kalmar spelade årets första cupmatch hemma mot division 1-laget Åtvidaberg på Gasten IP. Kalmar, med båda brasseförvärven Nixon och Hiago de Oliveira Ramiro spelklara, hade viktige kuggen Rasmus Elm tillbaka i startelvan efter en tids sjukdom - och matchade en ganska stark startelva under eftermiddagen.

Men det hjälpte inte under dagens drabbning. Matchen mot Åtvid slutade mållöst efter att de riktigt klara målchanserna lyst med sin frånvaro. Herman Hallberg fick bland annat en chans i straffområdet med fem minuter kvar, men skottet gick rätt på målvakten.

Division 1-klubben IK Oddevold tog ledningen mot Halmstad i den första halvleken genom yttermittfältaren Daniel Krezic, 21.

Men i den andra halvleken var det bortalagets tur att fira.

Anfallaren Kosuke Kinoshita, 23, fick in en kvittering i den 58:e minuten – vilket även blev matchens sista mål.

I Sundsvall tog hemmalaget en behärskad seger mot superettan-laget Norrby när man vann med 4–2. Liberianen Peter Wilson blev tvåmålsskytt och Romain Gall gjorde 3–0 innan Norrbys nyförvärv Lasse Nilsson reducerade i mitten av andra halvlek.

Linus Hallenius utökade sedan till 4–1 innan Richard Yarsuvat fick in ett tröstmål i slutminuterna.

Mötet i Uppsala mellan Sirius och Öster slutade oavgjort. Simon Helg öppnade målskyttet för bortalaget i den första halvleken, innan Sirius Stefano Vecchia kvitterade i den 72:a minuten - vilket också blev slutresultatet.