Lionel Messi trivs i Andalusien – i dag avgjorde han toppmötet med ligafemman helt på egen hand.

La Liga-ledarna vann matchen med 4–2.

Sevilla–Lionel Messi, 2–3.

Den argentinske magikern var som så många gånger förut tongivande i det Barcelona som rest till Andalusien för att mäta sina krafter med Sevilla.

Trots att hemmagänget tog ledningen i matchen två gånger om lyckades Barça – tack vare tre väldigt fina mål från Messi – att få med sig tre poäng hem till Katalonien.

– Ibland har man matcher där man inte lyckas, men ibland går allting in. När spelet flyter på så händer det bra saker och då kommer målen, säger han själv efter matchen.

Gjorde första på volley

Sevillasonen Jesus Navas gav visserligen hemmalaget ledningen efter en perfekt genomförd kontring, men bara fyra minuter efter hans mål hade Lionel Messi kvitterat.

Han fick ett inlägg från sin kroatiske kompis Ivan Rakitic, tryckte till med sin vänsterfot på volley och skickade in bollen i Tomas Vacliks högra kryss.

Även hans andra mål var en pärla. Han tog emot bollen strax utanför straffområdet och sköt ett skruvat skott med högern som letade sig in i Vacliks andra kryss.

”Blir svårare för varje år”

I den 85:e minuten fullbordade han sitt hattrick – sitt 50:e (!) i karriären. Ett misslyckat skott från Carles Alena letade sig fram till en fristående Messi som ensam mot Sevillas tjeckiske målvakt behöll kylan och chippade in segermålet över honom. Luis Suarez gjorde sedan 4–2 på tilläggstid – assisterad av Messi.

Tack vare segern utökas Barcelonas ledning ned till tvåan Atlético Madrid till tio poäng. Barça har däremot en match mer spelad.

– Vi har inte vunnit ligan ännu, det är en lång väg kvar. Det var en viktig seger efter en svår bortamatch. Vi ville komma hit – trots att vi visste att det skulle bli svårt – och utöka avståndet till våra värsta konkurrenter. Det blir svårare för varje år att vinna ligan, säger Lionel Messi.