Jätteskräll i FA-cupen efter Robin Olsens tavla

Publicerad 2023-01-08

Aston Villa såg länge ut att gå vidare till nästa omgång i FA-cupen.

Då tappade man allt mot League Two-laget Stevenage och åkte ur.

Aston Villa tog planenligt ledningen hemma mot ligatvåan i League Two (fjärdedivisionen i England) Stevenage i FA-cupen när Morgan Sanson satte 1–0 efter en dryg halvtimme.

Men med bara två minuter kvar kvitterade bortalaget efter att Leander Dendoncker fått rött kort och Jamie Reid kunde behärskat rulla in kvitteringen på straff.

Det var dock inte över där. För bara två minuter senare fick bortalaget hörna som man slog kort till Dean Campbell.

Han klev in i straffområdet och avlossade ett skott från snäv vinkel, ett skott som den svenske målvakten Robin Olsen, inte hann ner på vid den första stolpen och vild glädje på bortastå.

Stevenages jätteskräll var ett faktum och man får nu möta Stoke City i nästa omgång.

Augustinsson skadad

Utöver Robin Olsen fick även Aston Villas andre svensk, Ludwig Augustinsson, spela från start. Men landslagsmannen tvingades utgå skadad i den 80:e minuten.