”Bra spelare brukar vara bra för lag”

Kim Källström bemöter Tommy Åströms utspel

Publicerad:
Foto: LASSE ALLARD

FOTBOLL

Kim Källström kan bli en belastning för Djurgården.

Sportkommentatorn Tommy Åström drar slutsatsen och får medhåll av MFF-tränaren Jens Fjellström.

– Jag känner mig lite oförstående, säger huvudpersonen själv.

Det är i podcasten Sporthuset, som drivs av Tommy Åström och C More-kollegan Lasse Granqvist, som Zlatan-syndromet nämns i samma mening som Kim Källström och Djurgården.

Åström anser att mittfältsstjärnans allsvenska återkomst riskerar att ge lagkamraterna tunnelseende, att de omedvetet tar mindre ansvar och utgår från att alla passningar ska gå till honom.

– Kim Källström är allsvenskans Zlatan just nu, den överlägset mest skinande stjärnan. Efter att ha sett ett par av Källströms matcher under våren börjar jag tänka att Kim kanske kan bli ett Zlatan-syndrom för Djurgården. El Kabir, Walker, Mrabti, spelare på fin allsvensk nivå, har sett mindre ut i stället för större ut i Källströms närvaro, säger Tommy Åström.

”Kan bli en problematik”

Jens Fjellström, podd-gäst och assisterande tränare i Malmö FF, förstår resonemanget och tar inte bara Zlatan utan även MFF-dansken Anders Christiansen som exempel.

– Det kan föda en känsla att han löser biffen, att han kommer göra grejen. Du sätter fingret på något som verkligen kan bli till en problematik för Djurgården, men jag skulle hellre vilja titta på vad som är lösningen, säger Fjellström för att i nästa andetag ge svaret.

– Kim är inte någon som straffar sin omgivning om de inte ger honom bollen, vare sig med kroppsspråk eller skäller ut dem. För honom är det jätteviktigt att ge plats åt andra, att han visar att det finns plats för andra och att han ställer krav på sin omgivning, att de ska ta den platsen.

”Jättekonstig debatt”

När Sportbladet träffar Kim Källström har han varken hört podden eller läst om utspelet. 34-åringen, med sin proffs- och landslagshistoria, vill dock inte tro att han är så stor att han gör sina lagkamrater mindre.

– Bra spelare brukar vara bra för lag. Det känns som en jättekonstig debatt, talar emot allt vad idrott står för, säger han.

– Jens är jätteduktig och jätterespekterad och gör ett strålande jobb både som tränare och i tv. Jag känner mig lite oförstående, men tycker folk så gör de det. Det är inget jag funderar över. Jag försöker bara göra mitt bästa och ju bättre jag spelar, desto bättre är det förhoppningsvis för laget och mina lagkamrater, säger Kim Källström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.