Djurgården tog en historisk poäng på Vikingavallen

Publicerad 2021-07-04

I dag spelades den första damallsvenska matchen på Vikingavallen i Täby.

När Stockholms stadion var utlånad till friidrottarna passade hemmalaget Djurgården på att ta en historisk poäng mot Linköping.

– Jag tycker vi ska vara nöjda med poängen, säger Djurgårdens van den Bulk.

Djurgården fick inför dagens match låna ut sin hemmaplan till friidrottsgalan. Samtidigt som diskusar, kulor och spjut flög på Djurgårdens hemmagräs spelade man match på Vikingavallen i Täby.

Och det kanske man ska fortsätta med.

Hemma mot Linköping tog man en historisk poäng i den första damallsvenska matchen i Täby när matchen slutade 2–2.

Drömmålet

Linköping var laget som började klart starkast, och man tog även ledningen genom Uchenna Kanu. Nigerianskan tog emot bollen snyggt och placerade in 1–0 – ett riktigt strikermål.

Djurgården kvitterade på straff genom Sheila van den Bulk, och var inte klara där.

För de tillresta hemmasupportrarna i Täby fick i den andra halvleken se ett riktigt drömmål från Djurgården. Sara Olai såg ut att slå ett inlägg i minut 73, men bollbanan var lurig och letade sig in bakom Anna Koivunen – ett riktigt drömmål.

Men Linköping hade fortfarande lite kvar i tanken, och kvitterade två minuter senare genom ett självmål.

”På gränsen till rött”

Hemmalaget hade sedan flera chanser att ta med sig alla tre poäng, men energin fanns inte riktigt där. Nilla Fischer stod för en riktig blunder när hon stoppade ett anfall med en hands.

– Det var på gränsen till ett rött, hon förhindrar en tydlig målchans, säger Per Lagerström, experten i Sportbladets sändning.

Värmen tog på spelarna, och när domaren blåste av efter 97 minuter lade sig många ner på konstgräset.

Poängen betyder att Djurgården tar sig upp på en elfteplats i tabellen – man är obesegrade i de fyra senaste matcherna. Linköping tappar däremot i toppstriden, och får se Hammarby och Kristianstad glida förbi.