Roger Milla hyllar Zlatan: ”Aldrig för sent”

Publicerad:
Roger Milla-
Foto: ANDERS HOLMSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN
Roger Milla-

FOTBOLL

Roger Milla hyllar att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget.

Själv spelade han vid 42 års ålder för Kamerun i VM 1994.

”Det är aldrig för sent för att göra comeback”, skriver legendaren på sociala medier.

Zlatan Ibrahimovic firar sin 40-årsdag den 3 oktober senare i år. Under tisdagen blev han uttagen till de inledande VM-kvalmatcherna inför mästerskapet i Qatar 2022 och han är är högaktuell inför EM i sommar.

Comebacken i det svenska fotbollslandslaget har fått stor uppmärksamhet över världen. Bland de som hyllar den svenska stjärnan är kultspelaren Roger Milla.

”Det är aldrig för sent för att göra comeback. Jag vet vad jag pratar om, Zlatan Ibrahimovic”, skriver Roger Milla på twitter.

Tredje äldst någonsin

Roger Milla har hunnit bli 68 år. Anfallaren spelade för Kameruns landslag mellan 1973 och 1994 och var 42 år gammal när han var med och spelade VM 1994 i USA.

I 6–1-förlusten mot Ryssland i gruppspelet var det Roger Milla som gjorde målet. 1990 i Italien gjorde han fyra mål när Kamerun var det första afrikanska landslaget som nådde en VM-kvartsfinal. Han blev också känd för att fira sina mål med en dans ute vid hörnflaggan.

Essam El Hadary i Egypten är den äldsta VM-spelaren någonsin efter att ha varit 45 år vid VM 2018 i Ryssland. Faryd Mondragon i Colombia är näst äldst med 43 år vid VM 2014 i Brasilien och Roger Milla är tredje äldst.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.